Punkt 3 Retningslinjer for sommerferieaktiviteter for børn og unge

Beslutningstema

Forslag til ændring af Retningslinjer for sommerferieaktiviteter for børn og unge.

Sagsfremstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtog på møde den 16. november 2017 ”Retningslinjer for sommerferieaktiviteter for børn og unge”. Ifølge retningslinjerne er det forudsat, at aktiviteterne foregår i skolernes sommerferie.

 

Der blev i arbejdsgruppen rejst et ønske fra foreningslivet om mulighed for også at tilbyde aktiviteter i skolernes efterårsferie og vinterferie med tilskud.

 

Administrationen retter henvendelse til alle frivillige folkeoplysende foreninger med opfordring til at arrangere ferieaktiviteter.

 

Det foreslås, at der fastsættes følgende frister for at søge tilskud:

Tilskud til aktiviteter i skolernes vinterferie (uge 7) kan søges indtil 1. december i kalenderåret forud.

Tilskud til aktiviteter i skolernes sommerferie (uge 27 – 32) og efterårsferie (uge 42) kan søges indtil 15. marts samme år.

Efter udløb af ansøgningsfrister fordeler Folkeoplysningsudvalget puljemidlerne blandt ansøgerne.

 

Præsentation af tilbuddene sker via hjemmesiden www.aktivsvendborg.dk, som i så fald vil blive udvidet med ugerne 7 og 42.

Hvis hjemmesiden skal udbygges med flere aktiviteter, skal beløbet til hjemmesideredigering hæves. Dertil kommer, at tilskudsrammen til ferieaktiviteter ligeledes bør hæves, når sæsonen udvides, og der forhåbentligt bliver flere ferietilbud.

 

”Retningslinjer for sommerferieaktiviteter for børn og unge” foreslås tilrettet redaktionelt, således:

  • At ”sommerferieaktiviteter” ændres til ”ferieaktiviteter”.
  • At der kan søges tilskud til aktiviteter i skolernes vinterferie (uge 7) indtil 1. december i kalenderåret forud.
  • At der kan søges tilskud til aktiviteter i skolernes sommerferie (uge 27 – 32) og efterårsferie (uge 42) indtil 15. marts samme år.
  • At indsendelse af bilag vedrørende udbetaling af tilskud foreslås ændret fra ”15. september” til ”15. november” og aflæggelse af regnskab for Folkeoplysningsudvalget ændres fra ”oktober måned” til ”december måned”.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Det foreslås at afsætte ekstra 100.000 kr. til ferieaktiviteter – finansieret af overførselsmidler fra Folkeoplysningsudvalgets ramme som en forsøgsordning i 2020/2021, idet vi ikke kan forudse, hvor mange nye aktører, der melder sig på banen, samt hvor stor interessen er for at udvide aktivitetstilbuddene. Af beløbet bør 10 - 15.000 kr. reserveres til ekstra hjemmesideredigering, trykte materialer m.m.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-09-2019

Godkendt som et forsøgsprojekt i 2020 og 2021.

 

Erik Jakobsen var fraværende.