Punkt 17 Ændring af forretningsorden for Integrationsrådet

Indstilling

Administrationen indstiller til,

  • at udvalget indstiller ændring af Integrationsrådets forretningsorden til Byrådet til godkendelse.

Sagsfremstilling

Integrationsrådet ønsker, at ændre deres forretningsorden og har fremsendt ændringer til Byrådets godkendelse.

Ændring vedrører procedure ved godkendelse af referater.

Den nuværende procedure for godkendelse af SIR’s referat fremgår af forretningsordenen for Svendborg Kommunes Integrationsråd § 13:

§ 13. Der optages referat af SIR´s forhandlinger og beslutninger. Et mindretal kan kræve sin opfattelse tilført referatet. Udkast til referat udsendes senest 14 dage efter mødets afholdelse til rådets medlemmer og stedfortræderne for disse.

 

Stk. 2. Et referat betragtes som godkendt, medmindre et eller flere medlemmer af SIR på det førstkommende møde protesterer herom.

 

Stk. 3. Der træffes ved hvert møde beslutning om, hvorvidt det godkendte referat skal offentliggøres. Referatet offentliggøres ikke, hvis et eller flere medlemmer af SIR protesterer herimod.

 

Stk. 4. Det godkendte referat udsendes til SIR´s medlemmer og stedfortræderne for disse.

 

Den foreslåede procedure:

Efter den nuværende procedure offentliggøres de optagede referater af SIR’s afholdte møder efter det næstkommende møde i SIR. Det betyder i praksis, at der går op til 2 måneder fra mødet afholdes til referatet offentliggøres. SIR vurderer, at dette ikke er hensigtsmæssigt. SIR ønsker at gøre de optagede referater tilgængelig for offentligheden i umiddelbar forlængelse af SIR’s afholdte møder. Der foreslås derfor følgende ændring af SIR’s forretningsorden:

 § 13, stk 2 affattes således:

”Et referat betragtes som godkendt, medmindre et eller flere medlemmer af SIR senest 7 dage efter modtagelsen af det udsendte referat protesterer herom. ”

§ 13, stk. 3 affattes således:

”Et referat betragtes som godkendt til offentliggørelse medmindre et eller flere medlemmer af SIR protesterer herom senest 7 dage efter modtagelsen af det udsendte referat. ”

Efter § 13 indsættes efter stk. 3 som nyt stykke:

”stk. 4. Et referat anses for værende modtaget, når det er gjort tilgængeligt for SIRs medlemmer og stedfortræderne for disse.”

Stk. 4 bliver herefter til stk. 5.

Beslutning i Integrationsrådet den 10-04-2019

Rådet godkender ændringen.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 03-06-2019

Indstilles.

 

Der var afbud fra Per Nykjær Jensen (V) og Hanne Ringgaard Møller (B). Som suppleant for Per Nykjær Jensen deltog Mette Kristensen (V).

Beslutning i Byrådet den 25-06-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Pia Dam (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).

Hanne Klit (A) var fraværende. Som suppleant deltog Lotte Theilsø (A)