Punkt 8 Bevilling og frigivelse af midler til rådgivning og arkæologiske forundersøgelse - vejforlængelse "Sofielund Skovvej"

Beslutningstema

Bevilling og frigivelse af midler til rådgivning og arkæologiske forundersøgelser til anlæggelse af vejforlængelse af Sofielund Skovvej for salg af Delområde D2 Tankefuld.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik og Erhvervsudvalget med endelig godkendelse i byrådet,

  • At der bevilliges en samlet anlægsramme på 3,7 mio. kr. i 2019 til forlængelse af den offentlige vej ”Sofielund Skovvej” i Tankefuld
  • At ovenstående anlægsramme finansieres ved 0,5 mio. kr. fra projektet ”Forlængelse af Johs Jørgensen Vej” og 3,2 mio. kr. fra puljen for ”Salg af Ejendomme”.
  • At brug af ekstern rådgiver godkendes
  • At der frigives 0,5 mio. kr. den samlede anlægsramme til rådgivning og arkæologiske forundersøgelser

Sagsfremstilling

For at være i rettidig omhu i forbindelse med udbud af Tankefuld Delområde D2, ønskes der allerede nu bevilling til projektering af vejforlængelsen af Sofielund Skovvej.
 

Ved projektering ønskes brug af ekstern rådgiver. Foruden rådgivning, ønskes igangsættelse af arkæologiske undersøgelser, således at arealet kan blive frigivet til endelig anlæggelse af vejen.
 

Ved denne handling, vil byggeriet i den nye udstykning, Delområde D2, hurtige kunne gå i gang, idet vejen således kan igangsættes ved overtagelse af jorden fra forpagter den 15. september 2019. Foreløbig handlingsplan for udbud er vedhæftet. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Vejforlængelsen af Sofielund Skovvej er estimeret til kr. 3,7 mio. kr., hvoraf projekteringen og arkæologiske forundersøgelser skønnes at koste 0,5 mio. kr.

Anlægsrammen på de 3,7 mio. kr. finansieres med 0,5 mio. kr. fra projektet ”Forlængelse af Johs Jørgensens Vej” og de resterende 3,2 mio. kr. finansieres via puljen for ”Salg af Ejendomme”.

I forbindelse med koncernrapporten pr. 31. marts 2019 forventes det at projektet ”Forlængelse af Johs Jørgensens Vej” kommer ud med et forventet mindreforbrug på 2,3 mio. kr. Mindreforbruget forudsætter dog at nuværende forslag til etablering af fredskov, som naturstyrelsen har stillet krav om, godkendes. Der peges derfor på en medfinansiering på 0,5 mio. kr.

Udgiften til rådgiver forventes at overstige grænsebeløbet på 0,15 mio. kr., hvorfor der søges om godkendelse af brug af ekstern rådgiver.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 06-06-2019

Indstilles.

 

Afbud fra Per Nykjær (V). Som suppleant deltager Lars Erik Hornemann (V).

 

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 18-06-2019

Indstilles.

Beslutning i Byrådet den 25-06-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Pia Dam (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).

Hanne Klit (A) var fraværende. Som suppleant deltog Lotte Theilsø (A)