Punkt 6 Offentliggørelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for boliger på Erikholmsvej på Thurø

Beslutningstema

Offentliggørelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for et boligområde ved Eriksholmsvej på Thurø.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik – og Erhvervsudvalget, at

  • forslag til kommuneplantillæg og lokalplan offentliggøres i 4 uger
  • der afholdes borgermøde i høringsperioden
  • der ikke udarbejdes miljøvurdering

Sagsfremstilling

Baggrund

Teknik – og Erhvervsudvalget besluttede d. 10.09.2018 at igangsætte planlægningen for et nyt boligområde ved Eriksholmsvej og Brovejen på Thurø.
 

Området blev medtaget i Kommuneplan 2017 – 2029 på baggrund af et ønske om at skabe mulighed for et mere varieret boligudbud på Thurø med alternative boligtyper som lejeboliger, andelsboliger og bofællesskaber.

Kort over områdetKort over området 

Lokalplanområdet

Formål

Der gives mulighed for at etablere et boligområde med op til 60 boliger bestående af rækkehuse og etageboliger. Bebyggelsen kan opføres i maksimalt to etager med en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter. Der kan etableres faciliteter til fælles brug for områdets beboere som f.eks. fælleshus og andre fælles faciliteter. 
 

Kommuneplantillægget har til formål at give mulighed for etageboliger i to etager, samt mulighed for at udstykke mindre grundstørrelser på 200m2 for etageboliger og tæt-lav bebyggelse i 2 etager.
 

Formålet med mindre grundstørrelser er, at fællesarealerne i højere grad kan prioriteres frem for de private haver, hvilket imødekommer ønsket om at etablere et boligområde med fokus på fællesskaber. Kommuneplantillægget skal således sikre det planmæssige grundlag for at etablere forskellige boligtypologier samt mindre private grunde, så ønsket om en diversificeret beboersammensætning bedre kan imødekommes.

 

Illustrationsplan for området

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifterne i forbindelse med planlægningen af forslaget til kommuneplantillæg og lokalplan, for et boligområde ved Eriksholmsvej på Thurø, finansieret indenfor afdelingens eksisterende rammer.
 

Et varieret boligudbud understøtter direkte, eller som led i en flyttekæde, tiltrækning af nye borgere, som kan bidrage til at øge arbejdskraftudbuddet i kommunen.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 05-09-2019

Indstillingen godkendes og fremsendes til Byrådets endelige afgørelse.

 

Afbud fra Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Som suppleant deltager Susanne Gustenhoff (Ø).

 

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 10-09-2019

Indstilles.

Beslutning i Byrådet den 17-09-2019

Godkendt.