Punkt 8 Opfølgning på uddannelsespolitik

Beslutningstema

Opfølgning på uddannelsespolitik.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At opfølgning på uddannelsespolitikken primært sker gennem to årlige møder i Uddannelsesrådet.

Sagsfremstilling

Ved udarbejdelsen af uddannelsespolitikken har det været en vigtig opmærksomhed i politikkens følgegruppe samt i de involverede politiske udvalg, at der sker en grundig og central opfølgning på politikkens konkrete samarbejder og handlinger. 

 

Administrationen lægger op til, at Uddannelsesrådet og Erhvervsrådet får en central rolle i opfølgning og udmøntning af uddannelsespolitikken.

 

Uddannelsesrådet for kompetencegivende uddannelser i Svendborg Kommune blev etableret i 2009. Siden 2012 har det bl.a. været formålet, at Uddannelsesrådet skulle virke som det koordinerende og udviklende samarbejdsforum for uddannelse, kommune og erhverv med fokus på en helhedsorienteret udvikling af uddannelsesområdet i Svendborg.

 

Med udarbejdelsen af en uddannelsespolitik for Svendborg Kommune foreslås det at lade Uddannelsesrådets fremadrettede arbejde primært tage afsæt i uddannelsespolitikkens overordnede pejlemærker.

 

Rådet skal have fokus på arbejdet med at omsætte politikkens pejlemærker til samarbejder og konkrete handlinger. Rådet drøfter desuden aktuelle temaer og emner på uddannelsesområdet. Rådet afholder to årlige møder, som hidtil, og møderne placeres henholdsvis efterår og forår. Et af årets møder afholdes som fælles møde med Erhvervsrådet.

 

Møde A: Afholdes som et fælles møde med Erhvervsrådet, varighed 2 1/2 time. Mødet har fokus på opfølgning og videndeling omkring uddannelsespolitikkens konkrete handlespor og aktiviteter samt på handlinger fra Erhvervspolitikken, der omfatter uddannelsesområdet. Det tilstræbes, at mødet afholdes på en af de institutioner eller virksomheder, hvor aktiviteten foregår.

 

Møde B: Afholdes som et temamøde, varighed 1 1/2 time. Aktuelle temaer fra uddannelsespolitikken samt på uddannelsesområdet generelt belyses og drøftes fra de forskellige deltageres perspektiv. Eksempler på temaer, ”Fra folkeskole til faglært”, FGU, praktikordninger på gymnasiet. På mødet indgår desuden et punkt med information fra de forskellige mødedeltagere.

 

Oversigt over Uddannelsesrådets deltagere vedlægges som bilag.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 04-09-2019

Godkendt, idet Børne- og Ungeudvalget løbende orienteres.