Punkt 14 Afdækning af tilbud og indsatser for børn og unge som pårørende i Svendborg Kommune

Beslutningstema

Orientering om tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg Kommune.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Social- og Sundhedsudvalget samt Børne- og Ungeudvalget tager orienteringen til efterretning og drøfter om der er behov for yderligere indsatser

 

  • At Social- og Sundhedsudvalget samt Børne- og Ungeudvalget træffer beslutning om et pårørende- og interessentmøde ift. kommunens pårørendearbejde og godkender udkast til program.

Sagsfremstilling

På udvalgsmødet d. 13.august godkendte Social- og Sundhedsudvalget den videre proces for arbejdet med børn og unge som pårørende. Første del af processen er udarbejdelsen af en afdækning af kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende.  

 

Afdækningen viser, at kommunen har en række tilbud og indsatser på tværs af fagområder. Nogle af disse er vi forpligtet til at levere, og andre har vi selv valgt at levere (se vedlagte bilag).

 

Supplerende til den kommunale afdækning, er udarbejdet en liste over tilbud i kommunen leveret af frivillige sociale foreninger. Listen viser et udpluk af de foreninger som leverer indsatser til børn og unge som pårørende som enten deres primære eller sekundære formål. 

 

Udover afdækningen af tilbud og indsatser, besluttede udvalget at der skulle arbejdes videre med planlægning af et fælles pårørende- og interessentmøde. Forslag til program:

  • Et udvalg af frivillige sociale foreninger som har indsatser til målgruppen samt repræsentanter fra kommunens pårørenderåd, fortæller om deres indsatser
  • Fælles åben dialog
  • Udvalgene drøfter det videre behov for styrkelse og synliggørelse af tilbud til børn og unge som pårørende

 

Deltagerkreds: et udvalg af frivillige sociale foreninger med tilbud til målgruppen, repræsentanter fra kommunens pårørenderåd samt de to udvalg.

Mødet foreslås til at vare 3-4 timer.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

 Ingen

Lovgrundlag

Serviceloven

Sundhedsloven

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 03-09-2019

Orienteringen taget til efterretning.

 

Udvalget godkender, at der arbejdes videre med programmet med inddragelse af brobygger og frivilligråd.

 

Der var afbud fra Jesper Larsen (løsgænger) og som suppleant deltog Lars Erik Hornemann (V).