Punkt 6 Budget 2020 - temaer og takstoversigt

Beslutningstema

Temaer og takstoversigt til budget 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At det besluttes, om den reviderede temabeskrivelse vedr. opnormering af gadesygeplejerske skal oversendes til Økonomiudvalget og ledsages af finansieringsforslag.
     
  • At orienteringen om takster for 2020 tages til efterretning og oversendes til Økonomiudvalgets 1. behandling.

Sagsfremstilling

Temaer

Økonomiudvalget besluttede på mødet den 18. juni og på mødet den 20. august, at de fremsendte temaer oversendes til de kommende budgetforhandlinger. Også punktet vedr. ændret holdbarhed af maden i Det Gode Madhus er af Økonomiudvalget besluttet oversendt til budgetforhandlingerne på mødet den 20. august.

Udvalgets temaer, der er fremsendt af Økonomiudvalget til budgetforhandlingerne, er dermed følgende:

  • Røgfri fremtid
  • Demenscenter Sydfyn
  • Masterplan for fremtidens ældreliv
  • Ny praktikpladsaftale SOSU
  • Rygforskning, ”Av min ryg”
  • Frivillighuset
  • Opnormering af gadesygeplejerske
  • Ændret holdbarhed af mad i Det Gode Madhus

 

På mødet i Social- og Sundhedsudvalget d. 13. august 2019 ønskedes en uddybning af temabeskrivelsen vedr. opnormering af gadesygeplejerske. Den reviderede temabeskrivelse er vedlagt.

Udvalget skal på mødet beslutte, om det reviderede tema skal oversendes til Økonomiudvalget og ledsages af finansieringsforslag.

Temabeskrivelse om etableringstilskud til kvindekrisecenter afventer tilbagemelding fra Social- og Indenrigsministeriet.


Takster

Det er obligatorisk, at der til budgetforslagets 1. behandling udarbejdes en takstoversigt. Efter nuværende praksis har taksterne til 1. behandling været beregnet på baggrund af det tekniske budget fremskrevet og inkl. afledte konsekvenser af kommuneaftale. På grund af den forsinkede kommuneaftale er dette ikke muligt, hvorfor det er besluttet at anvende takstoversigten jf. det vedtagne budget 2019. På områder, hvor der er sket en væsentlig ændring, er dette efterfølgende kommenteret.

For så vidt angår taksterne på mad vil dette blive drøftet i forbindelse med budgetforhandlingerne på baggrund af tema vedr. holdbarhed af mad produceret i Det Gode Madhus. 

Taksterne for 2019 på Social- og Sundhedsudvalgets område vedlægges til orientering.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Økonomien i temaerne fremgår af de enkelte beskrivelser.

Taksterne indgår i det samlede budgetforslag for 2020.

Lovgrundlag

Lov om kommunernes styrelse.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 03-09-2019

Revideret temabeskrivelse fremsendes til økonomiudvalget. Takstoversigten taget til efterretning, idet taksterne i 2020 til 1. behandling er identisk med 2019-taksterne.

 

Der var afbud fra Jesper Larsen (løsgænger) og som suppleant deltog Lars Erik Hornemann (V).