Punkt 4 Revidering af puljer

Beslutningstema

Revidering af puljestruktur og beskrivelser

Indstilling

Administrationen indstiller, at udvalget drøfter den reviderede struktur

Sagsfremstilling

Administrationen i Kultur og Fritid har sammen med Formanden for Folkeoplysningsudvalget evalueret de puljer, der administreres af Folkeoplysningsudvalget, med henblik på at optimere beskrivelser, formål, ansøgningskriterier og formidling af puljerne.

 

I det arbejde er der identificeret en række puljer, hvor beskrivelserne er upræcise eller mangelfulde eller overlapper med andre puljer. Puljerne er samtidig evalueret ift. forståelsen for brugerne.

 

Evalueringen har resulteret i følgende ændringsforslag:

  • Foreningspuljen og rådighedspuljen lægges sammen til Foreningspuljen

Bemærkninger: Navnet ”rådighedspuljen” er svært at kommunikere, da den ikke siger noget om formål og målgruppe. Foreningspuljen kan fremover søges til projekter for både børn, unge og voksne. Se bilag

 

  • Udviklingspuljen og Dig og din fritid lægges sammen til Udviklingspuljen 

Bemærkninger:  Anvendelsen af puljen Dig og din fritid har været begrænset, og formålet kan rummes i Udviklingspuljen. Se bilag

 

  • Tema/fokuspulje

Bemærkninger: Der tilføjes en ny pulje, der løbende ændrer formål på baggrund af en særlig lokal interesse eller nye tendenser. Se bilag

 

  • Pulje til partnerskaber eller samarbejde omdøbes til Samarbejdspuljen

Bemærkninger: Puljen revideres tekstmæssigt, så formål og rammer fremgår tydeligere af puljekriterierne, ex. typer af samarbejde samt en mere præcis beskrivelse af aktører. Selve formålet med puljen er uændret

 

De resterende puljer fortsætter som hidtil, men revideres tekstmæssigt med henblik på at opnå en tydeligere formidling til foreninger og borgere i Svendborg Kommune. Formål og kriterier ændres ikke. Det gælder følgende puljer:

  • Opstartspuljen
  • Puljen til foreningsudvikling
  • Renoveringspulje for klubhuse
  • Bevæg dig for livet–puljen
  • SIS’ kursuspulje
  • SIS’ talentpulje
  • BUS’ kursuspulje
  • Aftenskolernes kursuspulje

For at arbejdet kan færdiggøres, er der behov for, at udvalget drøfter de beskrevne ændringer og kommer med eventuelle kommentarer, der skal tages med i det videre arbejde.

Udover de reviderede puljer, vil administrationen gennemgå kommunikationen og beskrivelsen af puljerne på Kultur og Fritids hjemmeside. Når den endelige puljestruktur er fastsat, udarbejdes et samlet puljekatalog, som formidles til folkeoplysende foreninger i Svendborg Kommune og offentliggøres på kommunens hjemmeside.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Det samlede budget til puljerne ændres ikke i forbindelse med denne revision.

Lovgrundlag

Folkeoplysningsloven

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 29-08-2019

Ændring godkendt som foreslået.

Emne til Fokuspuljen vedtages i oktober.

 

Lars Erik Hornemann (V), Anne Katrine Olsen (A), Steen Tinning (B), Henrik Fløytrup, Kurt Sorknæs, Cafer Koyuncu var fraværende.