Punkt 11 Den Sydfynske Opera Festival

Beslutningstema

Den Sydfynske Opera Festival anmoder om forhøjelse af den stillede underskudsgaranti til festivalens gennemførelse

Indstilling

Administrationen indstiller, at

  • Udvalget drøfter en eventuel forhøjelse af den stillede underskudsgaranti.

 

Sagsfremstilling

Foreningen søger om, at den af Kultur- og Fritidsudvalget stillede underskudsgaranti på 50.000 kr. forhøjes til 100.000 kr. grundet svigtende billetsalg i forhold til det budgetterede.

 

Foreningen havde budgetteret med salg af 1020 billetter men har til dato udelukkende solgt 213 billetter. Dette giver p.t. en budgetmæssig manko på ca. 92.000 kr., deri er medregnet den stillede underskudsgaranti. Foreningen håber dog, billetsalget vil optimeres i den kommende periode.

 

Budgettet på ca. 410.000 kr. er i balance med et forventet overskud på 4.600 kr. såfremt der sælges 1020 billetter.

 

Forhistorie

Kultur- og Fritidsudvalget bevilgede på sit møde den 4. marts 2019 en underskudsgaranti på 50.000 kr. til Foreningen ”Den Sydfynske Opera Festival” til gennemførelse af den første operafestival 29. august til 1. september 2019 omkring en opsætning af Mozarts Don Giovanni, der leveres af Århus Sommeropera suppleret med et lokalt herrekor. Operaen vises fredag og lørdag i Koncerten på Ollerup Efterskole. Herudover vil der være opførelse af en nyskrevet børneopera på Naturama, som tilbydes kommunens skoler og børneinstitutioner.  Andre arrangementer er gadeopera, som popper op i gaderne fredag og lørdag, masterclass for talentfulde operasangere, intimkoncert, operagalla, opera på Svendborgsund og meget andet.

 

Foreningen er oprettet i november 2018 med det formål at udbrede kendskabet til operagenren ved at arrangere en årlig opera festival i Svendborg kommune, ligesom der kan laves andre opera relaterede arrangementer. Det er foreningens ambition at skabe fællesskaber omkring en folkelig tilgang til operagenren, ligesom det er ambitionen, at Den Sydfynske Opera Festival skal være en årligt tilbagevendende begivenhed. I ulige år som en selvstændig festival og i lige år som supplement til ”Opera på Slottet”.

 

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er pr.12. august 2019 et ikke disponeret beløb på De Frie Kulturmidler på 209.308 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 12-08-2019

Ansøgning om forhøjelse af underskudsgaranti kunne ikke imødekommes.

 

Susanne Gustenhoff (Ø) var fraværende. Som suppleant deltog Jesper Kiel (Ø)