Punkt 4 Budget 2020 - revideret budgetprocedure

Beslutningstema

Revideret tidsplan for færdiggørelse af budget 2020

Program for Byrådets budgetseminar den 17. september 2019

Afholdelse af borgermøde om budget 2020

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • Den reviderede tidsplan for færdiggørelse af budget 2020 godkendes
  • Program for budgetseminar den 17. september drøftes
  • Økonomiudvalget drøfter, om der skal afholdes borgermøde i forbindelse med budget 2020

Sagsfremstilling

På grund af folketingsvalget og de efterfølgende forhandlinger om dannelse af ny regering vil forhandlingerne mellem KL og regeringen om økonomiaftalen for budget 2020 først blive indledt i sidste halvdel af august. I forlængelse heraf har Social- og indenrigsministeriet meddelt, at fristerne for hvornår kommunens vedtagelse af budget 2020 senest skal være på plads, er rykket fra den 15. oktober til den 5. november. På denne baggrund er der efter aftale med borgmesteren udarbejdet en revideret tidsplan for færdiggørelse af budget 2020 jf. vedlagte bilag. Det skal bemærkes, at tidsplanen bygger på et optimistisk forløb af forhandlingerne mellem KL og regeringen, hvorfor der efterfølgende kan være behov for at justere i tidsplanen.

 

De politiske forhandlinger forventes at finde sted fra den 9. oktober og afsluttet senest den 13. oktober, med endelig frist for fremsendelse af ændringsforslag mandag den 14. oktober i efterårsferien. På mødet drøfter Økonomiudvalget forløbet af de politiske forhandlinger.

 

Jf. den reviderede tidsplan for budget 2020 er Byrådets budgetseminar den 27. august rykket til den 17. september. Budgetseminariet forventes at forløbe som skitseret i vedlagte program. På grund af den forsinkede kommuneaftale vil budgetmaterialet til budgetseminariet være lig det tekniske budget 2020-22 ekskl. kommuneaftalens afledte konsekvenser for Svendborg Kommune.

 

Jf. budgetproceduren beslutter Økonomiudvalget, hvorvidt der skal afholdes borgermøde i forbindelse med budget 2020.

Beslutning i Økonomiudvalget den 20-08-2019

Godkendt. Der afholdes fysisk borgermøde om budget 2020