Punkt 13 Anmodning om igangsætning af planlægning for boliger i Sundhøj, Bjernemarksvej

Beslutningstema

Beslutning om planlægning for nye boliger i Sundhøj, Bjernemarksvej.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Anmodning om udlæg af nyt boligområde i Sundhøj indgår i revision af kommuneplanen og dermed den samlede vurdering af boligbehovet og nye udlæg i kommunen.

Sagsfremstilling

Baggrund

Ejer af ejendommen, markeret med rødt på ovenstående luftfoto, ønsker at inddrage jorden til udlæg af nyt boligområde. Der er derfor anmodet om at få igangsat nyt plangrundlag for udlæg af et boligområde med op til 200 boliger.
 

Ønsket for området er at skabe en varieret bebyggelse bestående af parcelhuse, gårdhavehuse, rækkehuse og etageboliger.
 

Planlægning

Området ligger i landzone og er ikke omfattet af en kommuneplanramme. Der vil derfor skulle udarbejdes tillæg til kommuneplanen og en lokalplan for området, hvis projektet skal realiseres.
 

Området ligger i forlængelse af eksisterende boligområde ved Sundhøj og Vindeby. Der er tale om inddragelse af større område til byvækst. Lokalt i området er der allerede flere udlæg til boliger, både i lokalplaner, hvor der stadig er byggemuligheder og i kommuneplanlagte boligområder. Se kort nedenfor.

Allerede planlagte boligområder, markeret med blåt, som giver mulighed for ca. 200 boliger.

For at kunne vurdere behovet for nye boligudlæg i området, anbefaler administrationen, at ønsket om nye boliger i Sundhøj indgår i den samlede vurdering af boligbehov i forbindelse med kommuneplanrevisionen. Herunder vurderes øvrige ønsker til udlæg af nye boligområder.
 

Vurdering af boligbehov skal ses i sammenhæng med den igangværende bosætningsstrategi og administrationens opgave med at gennemgå eksisterende lokalplaner og kommuneplanlagte boligområder, som ikke er udnyttede.
 

Projekter af en sådan størrelse på ca. 200 boliger bør ses i en større sammenhæng og inden en planlægning igangsættes, skal der endvidere ske en faglig vurdering af projektet i forhold til bebyggelse og omfang. Dette foregår i tæt dialog med bygherre og rådgiver og er tidsmæssigt krævende.
 

Administrationen anbefaler derfor, at ønsket indgår i den kommende kommuneplanrevision.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Såfremt ønsket om udlæg af nyt boligområde indgår i kommuneplanrevisionen afholdes økonomien indenfor det planlagte budget.

Lovgrundlag

Lov om planlægning

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15-08-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Per Nykjær Jensen (V). Som suppleant deltog Birger Jensen (V).