Punkt 8 Venstres byrådsgruppe - Sundbrovej 39

Beslutningstema

Venstres byrådsgruppe.

Sagsfremstilling

Venstres byrådsgruppe ønsker følgende behandlet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 6. juni 2019:

 

” Venstre indstiller igangsætning af følgende :

 

Firmaet Tornelykke købte i 2012 af Svendborg Kommune, ejendommen Sundbrovej 39, 5700 Svendborg. Ejendommen består af en grund, beliggende i ca. 30.000 m² gammel grusgrav. Området har tidligere været benyttet af Svendborg kommune, som oplagsplads og base for kommunens entreprenørafdeling. Ved overtagelsen i 2012 var grunden bebygget med en enkelt nyere hal. Siden har Tornelykke udviklet forretningen så godt, at der nu er brug for opførelsen af flere haller på området.

 

Udvidelser i det ønskede omfang, 2-3 haller yderligere, vil risikere at give problemer under de eksisterende landzoneregler, og derfor ønskes området, via et kommuneplantillæg og en lokalplan, udlagt til som det erhvervsområde, som det alligevel har været anvendt til i mere end 25 år, siden grusgravens lukning.

 

Vedlagt ses billeder af området – herunder et billede taget fra Bregninge Kirketårn. Som det fremgår er bebyggelsens indvirken på landskabet meget minimal, ligesom det kan tilføjes, at bebyggelses procenten med de ønskede haller, fortsat vil være under 20%.  

 

Det foreslås at udlægge området til erhverv, således at virksomheden fortsat kan fungere og vokse – og således at lokalplanen giver tilladelse til en miljøklasse, som passer til en entreprenørforretning, men begrænset således der ikke senere kan etableres tung eller forurenende produktion på stedet.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 06-06-2019

Udsættes.
 

Afbud fra Per Nykjær (V). Som suppleant deltager Lars Erik Hornemann (V).

 

 

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15-08-2019

For forslaget stemte:

Birger Jensen (V), Rene Haahr (V) og Jens Munk (løsgænger)


Imod forslaget stemte:

Flemming Madsen (A), John Arly Jensen (A), Torben Frost (A), Niels Chr. Nielsen (A), Palle Fischer (C), Jens Erik Laulund Skotte (Ø)

 

Forslaget blev ikke godkendt.

 

Birger Jensen (V) ønskede at anvende standsningsretten og begærede sagen i byrådet.

 

Afbud fra Per Nykjær Jensen (V). Som suppleant deltog Birger Jensen (V).