Punkt 4 Ansøgning om prøvehandlinger på Skårup Skole

Beslutningstema

Godkendelse af ansøgning fra Skårup Skole og Svendborg Musikskole om at bruge skoleåret 2019/20 til at udvikle prøvehandlinger henimod at blive Kulturskole.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Udvalget godkender, at Skårup Skole og Svendborg Musikskole arbejder med udvikling af den understøttende undervisning og afprøver forskellige tiltag i skoleåret 2019/20 inden for den økonomiske ramme af Svendborgprojektet.

Sagsfremstilling

Skårup Skole søger i samarbejde med Svendborg Musikskole om at afprøve muligheden for at udvikle sig til en Kulturskole gennem forskellige prøvehandlinger i indeværende skoleår.

 

Skolen vil sammen med Svendborg Musikskole videreudvikle idéen og afprøve forskellige former på forskellige årgange. På baggrund af de erfaringer, skolen gør sig, vurderer de på, hvordan et fremtidigt koncept evt. vil kunne se ud og vender tilbage til Udvalget.

 

Skolen ønsker at arbejde med prøvehandlinger, indenfor den økonomiske ramme, der er afsat til Svendborgprojektet til videreudvikling af Kulturskolen.

 

Byrådet besluttede den 3. december 2013, at såfremt skoler ønsker at fravige fra idrætsskolekonceptet, så kan der – på baggrund af en ansøgning – ydes et økonomisk tilskud på op til det tilsvarende beløb til alternative tiltag indenfor den understøttende undervisning.

 

Skolebestyrelsen ved Skårup Skole har godkendt ansøgningen om at sætte gang i prøvehandlingen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I den foreløbige resursetildeling for skoleåret 2019/20 er Skårup Skole tildelt 326.000 kr. til Svendborgprojektet. Prøvehandlingerne foregår inden for denne ramme.

Lovgrundlag

Folkeskoleloven

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 14-08-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Dorthe Ullemose (O), hvorfor Palle Fischer (C) deltog som suppleant.