Punkt 14 Tilsagn til to satspuljeprojekter

Beslutningstema

Tilsagn til to satspuljeansøgninger på sundhedsområdet

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Social- og Sundhedsudvalget godkender tildelingen af satspuljemidler.

Sagsfremstilling

Sundhedsafdelingen har fået tilsagn fra Sundhedsstyrelsen til to satspuljeansøgninger:

 

-          ”Sundhed og Trivsel på tværs”. Projekt omhandlende et øget sundhedspleje indsats til børn og familier med særlige sårbare udfordringer indenfor barnets første 1000 dage. Samt et øget samarbejde med dagtilbud omkring samme børn og familier. Derudover er fremskudte socialrådgivere og PPR tænkt ind i projektet.

 

-          ”Systematik og præcision i behovsvurdering”. Projektet er et samarbejde mellem Svendborg og Langeland Kommune, og omhandler udvikling og afprøvning af metoder til behovsvurdering i den afklarende samtale med henblik på at give borgeren redskaber til at mestre eget liv. Projektet forankres i Sundhedshuset og projektlederen referere til en styregruppe bestående af lederen i Sundhedshuset i Svendborg og lederen af trænings- og hjælpemiddelafdelingen i Langeland Kommune.  

 

På grund af Folketingsvalget har processen omkring uddeling af satspuljemidler været pauseret hos Sundhedsstyrelsen, hvorfor projekterne vil opstarte med forsinkelse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I projekt ”Sundhed og Trivsel på tværs” kunne ansøges om midler til projektledelse samt generel kompetenceudvikling og frikøb af medarbejdere. Sundhedsafdelingen har ansøgt om 1.990.214 kr. og har fået tilsagn til 1.690.214 kr.

Projektet havde en forventet opstart d.1.8.2019 og slutter december 2021.

 

I projekt ”Systematik og præcision i behovsvurdering” kunne ansøges om midler til projektledelse samt generel kompetenceudvikling og frikøb af medarbejdere Der er ansøgt om 2.167.111 kr. og givet tilsagn til 1.862.157 kr.

Projektet havde en forventet opstart d.1.5.2019 og slutter december 2020

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 13-08-2019

Godkendt.

 

Der var afbud fra

  • Hanne Ringgaard Møller (B) - som suppleant deltog Steen Tinning (B) og
  • Susanne Gustenhoff (Ø) – som suppleant deltog Karl Magnus Bidstrup (Å).