Punkt 2 Virksomhedsstrategi "Sammen om Job"

Beslutningstema

Godkendelse af Virksomhedsstrategien ”Sammen om job”

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at virksomhedsstrategien godkendes.

Sagsfremstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget fik på deres møde den 3. juni 2019 præsenteret første udkast til en ny virksomhedsstrategi, der hviler på de 4 politisk godkendte pejlemærker.

 

  • Jobcentret skal kende kommunens virksomheder - sit marked
  • Jobcentret ønsker en målrettet brancheopdelt virksomhedsservice
  • Jobcentrets virksomhedsstrategi skal hænge sammen med kommunens beskæftigelsesudfordringer
  • Jobcentret og virksomhederne skal forstå hinandens roller.

 

På juni mødet blev det besluttet at virksomhedsstrategien skulle præsenteres for, og drøftes med, jobcentrets Advisory board, der består af repræsentanter for lokale virksomheder, der skal fungere som sparringspartner for jobcentrets virksomhedsservice.

 

Virksomhedsstrategien har fokus på rekruttering – job og jobskabelse, og har fokus på at jobcentret skal understøtte virksomhedernes behov for rekruttering af arbejdskraft.

 

Advisory boardet blev på et møde den 27. juni præsenteret for tankerne bag den nye virksomhedsstrategi, hvor 5 udvalgte brancher bliver tilknyttet deres egen accountmanager. De brancheansvarlige accountmanagere får til opgave at oparbejde et særligt branchekendskab samt et særligt kendskab til den enkelte virksomhed.

 

I de 5 brancheområder; Hotel og restauration, Bygge & anlæg, Rengøring, Industri og detail, vil der blive arbejdet med segmentering af virksomhederne, og differentierede besøgsstrategier ud fra den enkelte virksomheds rekrutteringspotentiale.

 

Øvrige virksomheder får via jobcentrets rekrutteringsenhed én indgang til virksomhedsservice. Derudover har jobcentret specialiserede virksomhedskonsulenter med særlig viden om f.eks. fastholdelse og handicapkompenserende ordninger.

 

Advisory boardet udtrykte overordnet set stor interesse for den nye strategi, og den nye måde at arbejde med virksomhedsservice på. Især de tætte relationer og det udvidede branchekendskab blev fremhævet som positive elementer. Det blev foreslået, at et tættere kendskab til virksomhederne og brancherne kunne omsættes til en mere målrettet opkvalificering af de ledige, så disse lettere kan komme i betragtning, når virksomhederne skal rekruttere ny arbejdskraft. Som virksomhed vil det være en klar fordel at have én kontaktperson i Jobcenter Svendborg.

 

Advisory boardet tilkendegav en interesse i løbende at fungere som sparringspartner for jobcentrets virksomhedsservice og aftalte at mødes kvartalsvis. På førstkommende møde vil der være fokus på de enkelte brancher.

 

Udkast til virksomhedsstrategi er vedlagt som bilag. Der vil efter politisk godkendelse blive arbejdet med let tilgængeligt informationsmateriale målrettet virksomhederne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Afholdes indenfor jobcentrets budgetramme.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 12-08-2019

Virksomhedsstrategien blev godkendt.

 

Der var afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B). Som suppleant deltog Palle Fischer (C).