Punkt 7 Ansøgning fra Rantzausminde Skole om deltagelse i Undervisningsministeriets rammeforsøg

Beslutningstema

Godkendelse af Rantzausminde Skole deltagelse i Undervisningsministeriets rammeforsøg, hvor der søges om fravigelse fra kravet om elevplaner.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget godkender Rantzausminde Skoles deltagelse i forsøgsordningen.

Sagsfremstilling

Undervisningsministeriet har indført et rammeforsøg, hvor der er mulighed for at søge om fravigelse fra en række statslige regler for folkeskolen, herunder fx krav om elevplaner.

 

Rantzausminde Skole har søgt om fravigelse fra kravet om elevplanen. Skolen anfører i sin ansøgning, at der ved at imødekomme denne ansøgning kan udvikles en ny evalueringspraksis, der både håndterer § 13 og understøtte ”vurdering for læring”.

 

Ifølge Folkeskolelovens § 13 skal eleverne og forældrene regelmæssigt underrettes om skolens syn på elevernes udbytte af skolegangen. Den løbende evaluering af elevernes udbytte skal bruges til vejledning af den enkelte elev og til at planlægge og tilrettelægge elevens undervisning.

 

Der er mulighed for, at op til 75 skoler på landsplan kan deltage i forsøget, med start fra skoleåret 2019/20 frem til og med udløbet af skoleåret 2022/23.

 

Skolen skal fortsat leve op til folkeskolelovens øvrige bestemmelser, som der ikke konkret gives tilladelse til at fravige.

 

Det er desuden en betingelse, at de deltagende skoler forpligter sig til at deltage i en erfaringsopsamling efter 3 år.

 

Ansøgningen har været drøftet i skolens bestyrelse, elevråd og hos personalet.

 

Fristen for at søge om at blive en del af rammeforsøget er den 31. maj 2019.

 

Der er således givet en forhåndsgodkendelse til Rantzausminde Skoles deltagelse i frihedsforsøget, betinget af den politiske godkendelse, i forbindelse med at ansøgningen er indsendt til Undervisningsministeriet inden Børne- og Ungeudvalget har taget stilling til ansøgningen.

Lovgrundlag

Folkeskoleloven.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 12-06-2019

Godkendt.


Afbud fra Karl Magnus Bidstrup (Å), hvorfor Susanne Gustenhoff (Ø) deltog som suppleant.
Afbud fra Torben Frost (A), hvorfor John Arly Henriksen (A) deltog som suppleant.