Punkt 12 Rekruttering og fastholdelse på ældreområdet - statusrapport for 2018

Beslutningstema

Orientering om statusrapport for rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på ældreområdet 2018.

Indstilling

Direktionen indstiller

  • At statusrapporten tages til efterretning.

Sagsfremstilling

I 2018 er antallet af ledige stillinger ens i forhold til 2017, mens antallet af ansøgere pr. opslåede stilling er faldet. I forhold til antallet af stillinger uden ansøgere, vedrører det 3% af stillingerne. Der er i gennemsnit 4,35 ansøger pr. stilling.

 

I 2018 er der ca. 20 % flere medarbejdere der forlader deres job i forhold til 2017. Af de 115 medarbejdere som fratræder deres stilling, er de primære årsager:

1)      anden stilling på ældre området i kommunen samt

2)      anden stilling på ældreområdet i anden kommune.

Den samlede ansættelsesperiode i Svendborg er i 2018 præget en stor andel af korttidsansatte, og dette er også et område der bør fokuseres på fremadrettet.

 

Social og Sundhedsskolens hold er som de foregående år helt optaget, og der har i 2018 ikke været problemer med at tiltrække nye elever. 

 

Personalets aldersmæssige fordeling vurderes på nuværende tidspunkt ikke at være en udfordring for den samlede fastholdelses- og rekrutteringsindsats på ældreområdet. Der er stadig mere end 10 år til at den helt store aldersgruppe, de 50-54-årige, forventes at gå på pension.

 

Samlet set vurderer administrationen ikke, at de nævnte udfordringer på fastholdelses- og rekrutteringsområdet er af en sådan karakter, at der skal iværksættes nye større initiativer.

 

Dog giver nøgletallene anledning til at fokusere yderligere på enkelte elementer i fastholdelses- og rekrutteringsindsatsen. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 04-06-2019

Taget til efterretning.

Anne Katrine Olsen (A) deltog ikke under dette punkt.

Der var afbud fra Susanne Gustenhoff (Ø). Som suppleant deltog Jens Erik Laulund Skotte (Ø).