Punkt 2 Budget 2020, temaer, Social- og Sundhedsudvalget

Beslutningstema

Drøftelse af temaer og indsatser til budget 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At udvalget beslutter hvilke temaer, der skal indgå i udvalgets videre arbejde med budget 2020, samt drøfter forslag til finansiering af eventuelle udgifter.
     
  • At udvalget drøfter, hvorvidt der er temaer/indsatser inkl. finansiering, der skal fremsendes til Økonomiudvalget.

Sagsfremstilling

I henhold til budgetproceduren for 2020 skal udvalget i foråret drøftet udvalgets egne temaer/indsatser og eventuelle særlige udfordringer samt forslag til finansiering. På mødet i juni beslutter udvalget hvilke forslag, der skal arbejdes videre med inden for udvalgets område, herunder finansiering.

 

Såfremt udvalget vurderer, at der er forslag, der bør indgå i de tværgående politiske drøftelser frem til budgetvedtagelsen, fremsender udvalget forslagene til Økonomiudvalget inkl. forslag til finansiering af eventuelle udgifter.

 

Udvalget havde på mødet den 8. maj en samlet drøftelse af temaerne, og administrationen fik til opgave at udarbejde en supplerende beskrivelse vedr. plejecenterlæger og der er efter tidligere drøftelser i udvalget foretaget en opdatering af tidligere tema vedr. stofindtagelsesrum. Administrationen fik tillige til opgave at komme med forslag til, hvordan man inden for udvalgets budget kan finansiere temaforslagene vedrørende Demenscenter Sydfyn, Røgfri fremtid, Plejecenterlæger (nyt tema) samt restbesparelse fra budget 2019, i alt 2,600 mio. kr.

Administrationen vil på mødet gennemgå forslag til finansiering.

 

Øvrige temaer på udvalgets område omfatter merudgifter vedr. praktikpladsaftale SOSU, Masterplan (velfærdsteknologi), Rygforskningsprojekt, i alt 1,8 mio. kr., stigende til 6,1 mio. kr. i 2023.

 

Temaet vedr. mistrivsel og misbrug blandt unge behandles på et fællesmøde med Børn- og Ungeudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Jævnfør budgetproceduren skal temabeskrivelser ledsages af tilsvarende finansieringsforslag inden for fagudvalgets budgetramme.

Lovgrundlag

Lov om kommunernes styrelse.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 04-06-2019

Drøftet.

Finansieringsforslag beskrives til mødet i august med henblik på en samlet prioritering af temaer og finansiering.

Der var afbud fra Susanne Gustenhoff (Ø). Som suppleant deltog Jens Erik Laulund Skotte (Ø).