Punkt 5 Aftenskoler - Fleksible tilrettelæggelsesformer

Sagsfremstilling

Fleksible tilrettelæggelsesformer giver aftenskolerne mulighed at anvende en del af det kommunale tilskudstilsagn til andre udgifter end lærer- og lederløn.

 

Muligheden blev indført i folkeoplysningsloven i 2007 og udvidet i 2011 – oprindeligt på forslag fra oplysningsforbundene.

 

Dog har tiltaget ikke vundet stort indpas i aftenskolerne. I Svendborg anvendes muligheden pt. kun af 2 aftenskoler. I de øvrige kommuner på Fyn anvendes ordningen ikke.

 

Der er derfor ikke brugt stor energi på at få beskrevet specielle retningslinjer for de fleksible tilrettelæggelsesformer, men har administrativt godkendt de få hold der kører nu.

 

Der vil altid være gråzoner, som kan diskuteres, når der ikke er en facitliste i loven.

 

Der er rejst et spørgsmål om fleksibel aktivitet – Styrketræning for seniorer 60+ - som afvikles i – Fittnescenter. Samt hold for demensramte.

 

Det er Folkeoplysningsudvalget, der har beslutningskompetence om holdene kan godkendes, men da det er meget specifikt og ofte en vurderingssag, anbefales det, at Samrådet for Folkeoplysning i samarbejde med administrationen udfærdiger så generelle retningslinjer som muligt og medvirker til indstilling til udvalget om godkendelse af hold, hvor der er et tvivlsspørgsmål.

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 22-05-2019

Der nedsættes et udvalg med medlemmer fra Samrådet for Folkeoplysning og administrationen.