Punkt 5 Nye navne for 3 dagtilbudsområder efter ændring af ledelsesstrukturen

Beslutningstema

Orientering om navne på nye dagtilbudsområder.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Med vedtagelsen af Budget 2019 blev der truffet beslutning om ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet gældende fra 1. januar 2019. Det blev besluttet at reducere antallet af områder fra seks til fem, hvoraf Dagplejen udgør det ene område.

 

Fire områder blev påvirket af beslutningen om ny ledelsesstruktur, idet Sundet blev nedlagt og børnehuse i Børnebyøster, Østerdalen og Egebjerg blev tilknyttet nye områder. Områderne Vesterlunden og Dagplejen forblev uændret. Pr. 1. januar 2019 består de fire dagtilbud med børnehuse af seks eller syv børnehuse.

 

Den 5. december 2018 godkendte Børne- og Ungeudvalget efter en høring en revideret styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale dagtilbud og i januar-februar blev der lokalt gennemført valg til de nye forældrebestyrelser. Som noget af det første har de nye forældrebestyrelser besluttet navne for de tre nye områder:

  • Forældrebestyrelsen for Egebjerg/Tåsinge har besluttet navnet Øbakkerne for det nye område.
  • Forældrebestyrelsen for Børnebyøster/dele af det tidligere Sundet har besluttet navnet Sundbyøster for det nye område.
  • Forældrebestyrelsen for Østerdalen/Thurø har besluttet at fastholde navnet Østerdalen for hele det nye område. Forældrebestyrelsen har samtidigt besluttet, at Eventyrhuset i Gudbjerg skifter navn til Gudbjerg Børnehus for at synliggøre tilknytningen til lokalområdet.

 

Navnene er valgt efter forudgående dialog/input fra forældregruppen i områderne med forslag til nye navne.

 

Jf. styrelsesvedtægten for de kommunale dagtilbud skal Børne- og Ungeudvalget orienteres om forældrebestyrelsernes beslutninger om ændring af navne for dagtilbudsområder og børnehuse.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 08-05-2019

Taget til efterretning.

 

Afbud fra Maria Haladyn (A), som suppleant deltog Hanne Klit (A).
Afbud fra Torben Frost (A), som suppleant deltog John Arly Henriksen (A).
Formand Henrik Nielsen (C) var fraværende under punktet, hvor næstformand Karl Magnus Bistrup (Å) ledede udvalgsmødet.