Punkt 4 Status på skolernes faglokaler

Beslutningstema

Opfølgning på renovering af skolernes faglokaler.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At opfølgningen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

På foranledning af Børne- og Ungeudvalget blev der udarbejdet en status på skolernes faglokaler. Der blev i forbindelse med vedtagelsen af budget 2015 afsat et årligt anlægsbudget på 2 mio. kr. i 2015-2018 til renovering af skolernes faglokaler – i alt 8 mio. kr. Skoleafdelingen udarbejdede i samarbejde med Center for Ejendomme og Teknisk Service en rapport over skolernes faglokaler. Følgende typer faglokaler blev vurderet: håndværk og design, fysik/kemi, madkundskab, natur/teknologi/biologi og musik.

 

På baggrund af rapporten besluttede Børne- og Ungeudvalget den 1. december 2015 principper og handleplan for opgaven. Fagene madkundskab og håndværk og design blev særligt prioriteret.

 

Med afsæt i bl.a. standarder for faglokaler formuleret af emu.dk (Danmarks Læringsportal), blev der udarbejdet et fælles grundlag for standarder for renovering af faglokaler, så lokalerne kan leve op til ny faglige og fysiske krav.

 

Ud fra dette grundlag blev seks skoler prioriteret: Issø-skolen, Nymarkskolen, Rantzausminde Skole, Ørkildskolen, Stokkebækskolen og Skårup Skole.

 

Et af de primære faglokaler, der blev prioriteret var madkundskab.

 

Ørkildskolen har fået to nye madkundskabslokaler, og på Stokkebækskolen er et nyt madkundskabslokale netop færdiggjort på afdeling Gudme.

 

De øvrige største renoveringer er fysik/kemi og håndværk og design på Skårup Skole, samt indretning af multifagslokale på Stokkebækskolen, afdeling Hesselager, hvor håndværk og design, billedkunst og natur/teknologi er samlet i ét lokale.

 

Issø-skolen, Rantzausminde Skole og Nymarkskolen har fået lavet mindre opdateringer.

 

Af vedlagte bilag fremgår det, hvad renoveringerne har medført ift. faglokalernes standard.

 

Administrationen har udarbejdet en ny status på behovet for renovering og opdatering af faglokalerne.

 

Status viser, at der stadig er behov for yderligere renovering af faglokaler på flere skoler, herunder som følge af nye krav til valgfag i udskolingen, ligesom flere fag ikke blev prioriteret ved den netop afsluttede faglokalerenovering 2015-2018. Behovet kan imødegås ved afsættelse af 2. mio. kr. årligt i en given periode.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 08-05-2019

Taget til efterretning.

 

Afbud fra Maria Haladyn (A), som suppleant deltog Hanne Klit (A).
Afbud fra Torben Frost (A), som suppleant deltog John Arly Henriksen (A).
Formand Henrik Nielsen (C) var fraværende under punktet, hvor næstformand Karl Magnus Bistrup (Å) ledede udvalgsmødet.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 09-05-2019

Taget til efterretning.

 

Afbud fra Torben Frost (A), som suppleant deltog Søren Kongegaard (A).