Punkt 9 Forsamlingshuspuljen 2018

Beslutningstema

Orienteringssag
Regnskab for anvendelse af Forsamlingshuspuljen samt afrapportering for 2018 til orientering

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • Regnskab for anvendelse af Forsamlingshuspuljen samt afrapportering for 2018 fra Forsamlingshusudvalget tages til efterretning

Sagsfremstilling

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte 9. april 2018, at Forsamlingshusudvalget blev bemyndiget til at udmønte Forsamlingshuspuljen, med virkning fra 1. januar 2018. I henhold til aftalen skal Forsamlingshusudvalget hvert år aflægge regnskab til Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Forsamlingshusudvalget fremsender hermed regnskab for anvendelse af puljen samt kort afrapportering for 2018 til udvalgets orientering.

 

Puljen er årligt på kr. 200.000, heraf er der i 2018 anvendt kr. 86.500 til i alt 9 kulturelle aktiviteter, i 7 af de i alt 20 forsamlingshuse.

 

Ved årets start havde flere af forsamlingshusene allerede planlagt deres årsprogram, hvorfor puljen ikke blev fuldt udnyttet i 2018. Det blev dog til en del arrangementer, hvoraf flere ikke var blevet til noget uden den nye tilskudsordning.

 

Der er i Forsamlingshusudvalget tilfredshed med, at der blev afholdt 9 arrangementer, heraf flere med forholdsvis kort varsel.

 

Forsamlingshusene, der har afviklet aktiviteter, melder om stor succes og fin opbakning til aktiviteterne, med stor deltagelse fra lokalområderne i forhold til antal gæster.

I 2019 har forsamlingshusene allerede planlagt flere arrangementer, end i 2018. Forsamlingshuspuljen forventes derfor fuldt udnyttet i år.

Forsamlingsudvalget takker i øvrigt for tilliden i forhold til at administrere Forsamlingshuspuljen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen for Svendborg Kommune

Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 06-05-2019

Taget til efterretning.