Punkt 17 Erhvervspolitik 2019-2022

Beslutningstema

Vedtagelse af Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022.

Indstilling

Direktionen indstiller, at Teknik- og Erhvervsudvalget

  • Indstiller Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022 til vedtagelse i Byrådet
  • Godkender, at der udarbejdes årlige måltal i erhvervspolitikken, og at disse gøres offentligt tilgængelige.
  • Godkender Must Win Battles for 2019

Sagsfremstilling

Forslag til Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022 er udarbejdet i perioden september 2018 – marts 2019. Erhvervspolitikken er forankret i Teknik- og Erhvervsudvalget, som har truffet beslutning om politikkens retning og indhold. Alle målsætninger med overlap til andre fagudvalg har været i høring i de respektive udvalg, og Teknik- og Erhvervsudvalget har valgt at indarbejde de kommentarer, som udvalget har modtaget. Politikken er udarbejdet i samarbejde med et advisory board, som er udpeget til formålet, og som har mødtes to gange i hhv. december 2018 og marts 2019. Herudover har Svendborg Erhvervsråd kommenteret undervejs i processen i forbindelse med rådets ordinære møder. Både advisory board og Svendborg Erhvervsråd har udtrykt  tilslutning til form og indhold i erhvervspolitikken. Det endelige forslag til Svendborg Erhvervspolitik 2019 – 2022 er resultatet af de mange gode input og diskussioner, der har været i disse fora.

 

Forslag til Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022 er vedlagt som bilag.

 

På advisory board møde d. 11. marts 2019 tilkendegav et enigt advisory board, at Svendborgs erhvervspolitik vil være stærkere, hvis der indarbejdes konkrete kvantitative måltal. Måltal kan anvendes på hele politikperioden eller på årsbasis. Administrationen anbefaler, at der udarbejdes årlige måltal, da det vil give bedre forudsætninger for at sætte ambitiøse og realistiske mål. Måltallene vil blive lagt til politisk drøftelse og godkendelse. Godkendte måltal vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside.

 

Teknik- og Erhvervsudvalget modtog på møde d. 7. marts administrationens forslag til fire Must Win Battles for 2019. Både Advisory board og Svendborg Erhvervsråd har tilsluttet sig administrationens forslag. Listen over Must Win Battles 2019 indstilles derfor til godkendelse:

  • Nær og serviceminded dialog med erhvervslivet
  • Godkendte og anerkendte servicemål på alle væsentlige myndighedsopgaver
  • Tydelig formidling af kommunale opgaver og resultater
  • Måling af virksomhedernes tilfredshed med lokalt erhvervsklima (alle brancher)

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er ikke direkte afledte økonomiske konsekvenser forbundet med vedtagelsen af Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022. De erhvervsmæssige konsekvenser fremgår af politikkens 12 målsætninger. Der er positive erhvervsmæssige konsekvenser forbundet med udmøntningen af politikken. Konsekvenserne vil bl.a. afhænge af i hvilket omfang, der prioriteres ressourcer til udmøntningen.

Lovgrundlag

Lov om erhvervsfremme 2019

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 08-04-2019

Indstilles.


Afbud fra Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Som suppleant deltog Jesper Kiel (Ø).

Beslutning i Økonomiudvalget den 23-04-2019

Indstilles.

Birger Jensen (V) var fraværende.

Beslutning i Byrådet den 30-04-2019

Godkendt

 

Afbud fra Pia Dam (A), Henrik Nielsen (C) og Morten S. Petersen. Som suppleanter deltog

Mikael Hansen (A), Preben Juhl Rasmussen (C) og Johan Emil Rasmussen (O).