Punkt 4 Kompetencefordeling 2022 for Teknik- og Miljøudvalget

Beslutningstema

Teknik- og Miljøudvalgets opgaver fremgår af den godkendte styrelsesvedtægt for valgperioden 2022-2025. Jævnfør den Kommunale Styrelseslov ligger den umiddelbare forvaltning i udvalgets regi. For praktiske formål fastlægges en mere præcis arbejdsdeling mellem det politiske og det administrative niveau ved hjælp af en kompetencefordelingsplan. En sådan fremlægges til udvalgets godkendelse.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse,

  • At forslag til kompetencefordelingsplan for Teknik- og Miljøudvalget godkendes.

Sagsfremstilling

Med afsæt i den vedtagne styrelsesvedtægt fra Byrådets møde den 30. november 2021 foreslås følgende uddybning og præcisering.

 

Det er tilstræbt en arbejdsdeling, hvor de løbende opgaver løses i administrationen, mens de principielle sager afgøres politisk, jfr. Bilag 1 (Bilag 1. Kompetencefordelingsplan 2022 for Teknik- og Miljøudvalget).

 

Det bemærkes, at administrationen anbefaler, at politianmeldelser besluttes på det administrative niveau, da sådanne indgår som led i administrationens øvrige myndighedsarbejde.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Lovgrundlag

Lov om kommunernes styrelse.

Sagen afgøres i

Teknik- og Miljøudvalget

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget 2022-2025 den 13-01-2022

Indstillingen godkendt med bemærkninger om, at udvalget og Økonomiudvalget orienteres per mail, såfremt administrationen har foretaget en politianmeldelse.