Punkt 10 Elmevænget (5700) Nye vejnavne pga brudt vejforløb

Beslutningstema

 I forbindelse med håndtering af brudte vejforløb er det nødvendigt at oprette nye vejnavne. Det er aktuelt i forbindelse med vejen Elmevænget, der er delt. Sagen forelægges til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets beslutning i forbindelse med valg af nye vejnavne.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets godkendelse,

 

  • at der oprettes nye vejnavne i form af Elmehaven og Elmelunden

Sagsfremstilling

Styrelsen for Data og Effektivisering har rettet henvendelse til Svendborg Kommune vedr. den samlede boligbebyggelse på Elmevænget, 5700 Svendborg. Adresseringen af området

opfylder ikke kravet om, at en navngiven vej skal være et sammenhængende færdselsareal og ikke må være opdelt af permanente og fysiske foranstaltninger, jf. §4, stk. 2 og 4 i bekendtgørelse nr. 271 af 14/04/2018 om vejnavne og adresser.

 

Elmevænget består af tre bebyggelser, hvortil der er indkørsel både fra Ørbækvej og Kobberbæksvej. Man kan ikke køre i bil fra husnummer 1-22. Det er derfor nødvendigt at lave nye vejnavne til området, så adgang til hver af de tre bebyggelser foregår af hver sit sammenhængende navngivne færdselsareal.

 

Ejer af boligforeningen og beboerrepræsentantskabet er blevet spurgt, om de havde ideer til nye vejnavne for området. Både ejer og beboere vil gerne bevare tilknytningen til Elmevænget, da navnet Elmevænget i nærområdet er meget integreret.

 

I dette samarbejde er vi kommet frem til, at bebyggelsen med lejligheder (Elmevænget 1-6) bevarer vejnavnet Elmevænget. De tre rækkehuse (Elmevænget 7-9) med adgang fra Kobberbæksvej tildeles vejnavnet Elmehaven og de resterende rækkehuse (Elmevænget 10-22) tildeles vejnavnet Elmelunden. Se kortbilag.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser: BEK nr 271 af 13/04/2018

Kommunalbestyrelsen er adressemyndighed og har ansvaret for kommunens samlede bestand af vejnavne og adresser.

Sagen afgøres i

Plan og Lokalsamfundsudvalget

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget 2022-2025 den 11-01-2022

Indstillingen godkendes.