Punkt 5 Facilitetsprocessen for anlæg til idræt og bevægelse

Beslutningstema

Igangsættelse af ansøgningsprocessen for nye faciliteter til idræt og bevægelse

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • At processen igangsættes som tidligere, og at resultatet fra dette års evaluering indarbejdes i de fremtidige ansøgningsperioder.

Sagsfremstilling

Foreninger, borgere og andre interessenter har siden 2019 haft mulighed for at ansøge om støtte til beskrevne anlægsprojekter, som er målrettet idræts- og bevægelsesområdet i Svendborg Kommune.

 

Dette års proces resulterede i, at der til Budget 2022 blev afsat 2 mio. kr. til en fælles kunstgræsbane i Østre Bydel, et driftstilskud til Svendborg Trailcenter i Hallindskoven på 0,2 mio. kr og 10 mio. kr til en deponeringspulje til garantistillelse til låneanmodninger fra foreninger.

 

Processen har kørt i tre år, og er i december 2021 blevet evalueret. Administrationen i Kultur og Fritid udsendte et spørgeskema samt afholdte et dialogmøde med både ansøgere og høringsparter (Sport og Idræt i Svendborg, Haludvalget og Folkeoplysningsudvalget), for at drøfte og evaluere facilitetsprocessens nuværende form.

 

Konkrete elementer fra både spørgeskemaundersøgelsen og dialogmødet med høringsparter samt ansøgere, præsenteres mundtligt på Kultur og Fritidsudvalgsmødet d. 10/1-2022

 

Administrationen indstiller, at processen fortsætter i sin nuværende form for år 2022.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget 2022-2025 den 10-01-2022

Godkendt, idet det bemærkes, at der p.t. ikke er afsat særskilt budgetramme til finansiering af nye projekter.