Punkt 7 Orientering om nye projekter på sundhedsområdet

Beslutningstema

Digitale projekter på sundhedsområdet

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen om digitale projekter på sundhedsområdet til efterretning

Sagsfremstilling

Svendborg Kommune indgår som samarbejdspartner i to digitale projekter på sundhedsområdet. Det drejer sig om projekterne ’Digital Diabetes – Digital støtte til psykisk sårbare borgere med type 2 diabetes’ og ’Bliv Digital Kompetent’. Projekterne er søgt og organiseres i forlængelse af det samarbejde der er opstået i et andet tværkommunalt/regionalt projekt, hvor en række syddanske kommuner sammen med Region Syddanmark, Syddansk Sundhedsinnovation og flere patientforeninger har udviklet en digital patientskole i form af Det digitale sundhedscenter.

 

Begge projekter er forankret i Regionen, og Svendborg Kommune indgår som samarbejdspartner i dem via Sundhedshus Svendborg.

 

Projektet Digital Diabetes har til formål at udvikle og afprøve en digital løsning til at understøtte håndtering af type 2 diabetes og fremme hensigtsmæssig livsstil hos psykisk sårbare borgere i kommunale støtteordninger.

 

Projektet sker i et samarbejde mellem Region Syddanmark (Syddansk Sundhedsinnovation og Tværsektorielt Samarbejde), Steno Diabetes Center Odense, Diabetesforeningen og seks kommuner, heriblandt Svendborg. Projektet foregår i perioden 1. november 2018-31. december 2020, og er finansieret af puljemidler fra Sundhedsstyrelsen samt af midler fra Steno Diabetes Center Odense.

 

Projektet Bliv Digital Kompetent har til formål at styrke digitale kompetencer hos sundhedspersoner i kommuner og på sygehuse, så sundhedspersoner selv kan anvende digitale løsninger samt støtte borgere i at håndtere egen sygdom ved hjælp af digitale løsninger.

 

Projektet sker i et samarbejde mellem Region Syddanmark (Syddansk Sundhedsinnovation og Tværsektorielt Samarbejde), Steno Diabetes Center Odense, UCL og UC Syd samt 12 kommuner, heraf ti fra Region Syddanmark.  

 

Projektet foregår i 2019 og er finansieret af puljemidler fra Sundhedsstyrelsen (50%) og egenbetaling fra samarbejdspartnerne (50%). Kommunens andel af egenfinansieringen består i at bruge timer på udvikle og deltage på kompetenceudviklingsinitiativerne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Sagen har ingen øvrige økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 05-03-2019

Taget til efterretning.

 

Der var afbud fra Susanne Gustenhoff. Som suppleant deltog Karl Magnus Bidstrup (Å). Karl Magnus Bidstrup deltog ikke i behandlingen af punkt 1, 2, 3 og 4.