Punkt 6 Håndtering af restarv efter Morten Peder Hansen og Maren Sofie Hansen

Beslutningstema

Håndtering af restarv efter Morten P. Hansen og Maren S. Hansen

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Restarv på ca. 240.000 kr. efter Morten P. Hansen og Maren S. Hansen udbetales til Stenstrup Plejecenter til disponering af midlerne inden for testamentets rammer.
     
  • Stenstrup Plejecenter aflægger regnskab for anvendelse af midlerne til administrativ godkendelse.

Sagsfremstilling

Den tidligere Egebjerg Kommune arvede midler efter Morten Peder og Maren Sofie Hansen. I overensstemmelse med testamentet blev det meste af arven anvendt til opførelse af ældreboliger. Restbeløbet efter byggeriet lyder i dag på ca. 240.000 kr.

 

Af testamentet fremgår det, at midlerne primært skal anvendes til dækning af udgifter i forbindelse med opførelse af plejehjem, pensionistboliger eller alderdomshjem i Stenstrup. Det er administrationen i Svendborg Kommunes vurdering, at der ikke er behov for yderligere boliger i Stenstrup. I den situation skal midlerne ifølge testamentet anvendes til løsning af andre sociale opgaver i Stenstrup By, som fortrinsvis kommer syge eller ældre mennesker til gode.

 

Administrationen foreslår på baggrund heraf, at de resterende midler videreføres til Stenstrup Plejecenter, der kan disponere over midlerne inden for testamentets rammer. Midlerne kan således bruges til indretning på Stenstrup Plejecenter, arrangementer og indkøb primært for beboere og pårørende, men også for andre besøgende, herunder gæster i dagcenteret.

 

Anvendelse af midlerne skal drøftes med brugere og pårørende på Stenstrup Plejecenter, og Plejecentrets regnskab for anvendelse af midlerne skal forelægges til administrativ godkendelse

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 02-04-2019

Godkendt.