Punkt 13 Hotel Svendborg - Offentliggørelse af planforslag til nyt indgangsparti

Beslutningstema

Offentliggørelse af kommuneplantillæg 2017.18 og tillæg nr.1 til lokalplan 001.319 – indgangsparti til Hotel Svendborg ved Centrumpladsen 1.

Indstilling

Direktionen indstiller til Byrådet, at

  • forslag til kommuneplantillæg 2017.18 offentliggøres i 4 uger.
  • forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 001.319 offentliggøres i 4 uger.
  • der ikke udarbejdes miljøvurdering af planforslagene. Beslutningen herom offentliggøres sammen med planforslagene.
  • der ikke afholdes borgermøde i høringsperioden

Sagsfremstilling

Baggrund

Plantillæggene er udarbejdet på anmodning fra Hotel Svendborg, som har udtrykt behov for at udvide hotellets reception og restaurant via et nyt indgangsparti/tilbygning på en del af Centrumpladsen. Tilbygningen medfører ikke en udvidelse af hotellets kapacitet til gæster, men forbedrer pladsen omkring reception og restaurant, ligesom der bliver skabt mulighed for udeservering på Centrumpladsen.

En realisering af projektet kræver, at Svendborg Kommune afhænder en del af Centrumpladsen til Hotel Svendborg, samt at der udarbejdes henholdsvis et tillæg til kommuneplan 2017-2029 og et tillæg til den nuværende lokalplan for Hotel Svendborg – lokalplan 001.319.

Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede d. 8 november 2018 at igangsætte planlægningen. 

Centrumpladsen er et offentligt vejareal. Førend kommunen kan afhænde det aktuelle areal på ca. 260 m2, skal arealet nedlægges som vejareal efter vejloven.

Forslag til kommuneplantillæg 2018.17

En udvidelse af hotellet ud på Centrumpladsen kræver et tillæg til kommuneplan 2017-2029. Det skyldes, at den påtænkte udvidelse af hotellet rækker ind i kommuneplanrammen for Centrumpladsen, der er udlagt til offentlige formål i form af byrum. Der er således udarbejdet et tillæg, som udvider kommuneplanens ramme for hotelvirksomhed og tilsvarende reducerer rammen for offentligt byrum.

Forslag til lokalplantillæg nr. 1 til lokalplan 001.319

Lokalplantillægget giver mulighed for at opføre en tilbygning til hotellet på knap 150 m2 i én etage.

Lokalplantillægget fastlægger bestemmelser om materialevalg og skiltning i tilknytning til tilbygningen.

Herudover indeholder lokalplantillægget bestemmelser om, at belægningen foran tilbygningen skal være den samme som på resten af centrumpladsen, samt at der minimum skal være en 5 m bred passage mellem tilbygningen og den runde parkeringsplads til fri færdsel.

 

Konsekvenser af planlægning for Centrumpladsen

Planlægningen muliggør en tilbygning, som reducerer den offentlige passage mellem hotellet og den runde parkeringsplads fra ca. 10 m til 5 m.      

Planlægningen får ikke betydning for bevaring af kommunens træer på Centrumpladsen. Dog skal flere planteespaliere fjernes eller genplaceres. Det samme gælder flere af lygtestandere på pladsen.   

Foto fra arealet foran hotellet – den runde parkeringsplads kan anes i venstre side. På fotoet ses et af Centrumpladsens karakteristiske træer, samt flere planteespaliere.

Miljøvurdering

Planforslagene er screenet i henhold til miljøvurderingsloven. På baggrund af screeningen er det administrationens vurdering, at planforslagene ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering.

Proces

Efter 4 ugers offentlig høring hen over april måned forventes planforslagene fremlagt til Byrådets endelige vedtagelse på Byrådsmødet i juni. 

Tidsplanen er revideret/lempet i forhold til Teknik- og Erhvervsudvalgets møde d. 8. november 2018 i overensstemmelse med rådgivers ønske.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifter i forbindelse med planlægningen afholdes inden for det eksisterende budget.

Eventuelt grundsalg fremlægges i en særskilt sag. 

En fornyelse af indgangspartiet forventes at skabe et endnu mere attraktivt hotel midt i Svendborg, hvilket må antages at have en gavnlig virkning på såvel erhvervs- og fritidsturismen i Svendborg.

Lovgrundlag

Lov om planlægning

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

 

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 07-03-2019

Indstilles.

 

Enhedslisten kan ikke følge indstillingen, idet man ikke ønsker hotellets udvidelse på Centrumpladsen, da det er med til at indskrænke det offentlige rum.

 

Afbud fra Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Som suppleant deltog Jesper Kiel (Ø).

Afbud fra Jens Munk (løsgænger). Som suppleant deltog Jesper Larsen (løsgænger).

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 19-03-2019

Indstilles. Liste Ø var imod med henvisning til mindretalsudtalelsen fra fagudvalget.

Afbud fra Dorthe Ullemose (O).