Punkt 2 Konstituering af §17, stk. 4 udvalget

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at udvalget vælger en formand og næstformand blandt de politiske repræsentanter,
  • at udvalget træffer beslutning om navn til §17, stk. 4. udvalget.

Sagsfremstilling

Byrådet godkendte på mødet den 27. marts nedsættelse af et §17,4 udvalg med 9 medlemmer. De 9 medlemmer består af en repræsentant fra hver partigruppe i Byrådet, og løsgængere udpeger én repræsentant. Suppleanter udpeges af de respektive partier/løsgængere og kan variere i forhold til hvilket lokalområde der arbejdes med.


Jævnfør lov om kommunernes styrelse §17, stk 4 har udvalget en forberedende eller rådgivende funktion, og konkrete beslutninger behandles i de relevante fagudvalg, Økonomiudvalg eller Byråd. Kommunalbestyrelsen bestemmer udvalgs sammensætning og fastsætter regler for deres virksomhed, men udvalget vælger selv en formand og næstformand for udvalget blandt de politiske repræsentanter.


Udvalget bestemmer selv navnet på §17,4 udvalget og på mødet drøftes navn til §17,4 udvalget. Der er flere mulige betegnelser til udvalget, det kan f.eks. være: Dialogudvalget, Demokratiudvalg, Borgerudvalg, Medborgerudvalget, Lokaludvalget, Samskabelsesudvalget, Områdeudvalget, Fællesudvalget eller Koordinationsudvalget.

Beslutning i Lokaludvalget den 28-05-2018

Hanne Ringgård Møller blev valgt som formand. Udvalget valgte ingen næstformand. Udvalget besluttede, at udvalget benævnes ”Lokaludvalget”.

 

Der var afbud fra Jens Erik Laulund Skotte og Morten S. Petersen. Som suppleanter deltog Jesper Kiel og Jens Munk.