Punkt 2 Orientering om byudvikling, boligrækkefølgeplan, udlæg og boligbehov i Svendborg Kommune v/plan- og erhvervschef Morten Refskou

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at udvalget drøfter, hvordan de kan bidrage til at fremme bosætning i lokalområderne.

 

Sagsfremstilling

Med kommuneplan 2017 – 2029 sikres en balanceret byudvikling, som fremmer bosætning og erhvervsudvikling i hele kommunen.

I lokalområderne skal der sikres en helhedsplanlægning. Det er en politisk målsætning, at der skal være byudvikling i hele kommunen, men at det skal ske i balance. For at tage nye boligområder som et eksempel, så skal der være boligudbygningsmuligheder i hvert lokalområde, men ikke nødvendigvis i hver by/landsby på ethvert tidspunkt.

Der er udlagt arealer til boligformål, svarende til kommunens samlede behov i den kommende planperiode. Der er mulighed for boligudbygning i alle lokalområder.

Der igangsættes en bosætningsstrategi primo 2019, der ligger op til en kvalificering og revidering af de eksisterende udlæg og bosætningsmuligheder i hele Svendborg Kommune. Lokaludvalget tænkes ind i denne proces, i forhold til at inddrage borgere og øvrige interessenter.
 

Beslutning i Lokaludvalget den 28-11-2018

Drøftet.


Emnet drøftes med lokalområderne, startende med Kirkeby-Stenstrup og Forum 5762 i januar/februar.


Der planlægges et fællesmøde mellem Lokaludvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget herefter.


Der var afbud fra Dorthe Ullemose (O) og Morten S. Petersen (løsgænger). Jesper Larsen (løsgænger) deltog som suppleant for Morten S. Petersen (løsgænger).