Punkt 8 Udviklingsplan for Familieafdelingen 2019 og status på Task Force-forløb

Beslutningstema

Orientering om Familieafdelingens,

  • Igangværende Task Force-forløb
  • Udviklingsplan for 2019

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Svendborg Kommune har siden september 2017 været en del af Socialstyrelsens Task Force-forløb. Forløbet afsluttes med en rapport fra Socialstyrelsens Task Force i august 2019.

Familieafdelingen udarbejdede en udviklingsplan i 2018 med overskriften ”Sikkert Grundlag”. Udviklingsplanen havde til hensigt at efterkomme og udvikle praksis på baggrund af anbefalingerne i analyserapporten fra Task Force. Hovedemnerne i udviklingsplan 2018 ” Sikkert Grundlag” Svendborg Kommune, har siden september 2017 været en del af Socialstyrelsens Task Force-forløb. Under Task Force-forløbet har Svendborg Kommune haft løbende møder med Task Forcen fra Socialstyrelsen, og modtaget sparring på aktiviteter fra Udviklingsplanen – Sikkert Grundlag.

Understøttelse fra Task Force i forhold til Familieafdelingens arbejde med aktiviteter og mål i udviklingsplanen afsluttes i maj 2019. Herefter igangsættes Task Forcens afsluttende fase, med en analyse af 20 sager og Task Forcens afsluttende rapport, der forventes at komme i høring i august 2019.

Hovedemnerne i udviklingsplan 2018 – Sikkert Grundlag var:

  • Lovmedholdighed i sagsbehandlingen
  • Børnefaglige undersøgelser – Præcisering (ICS) og Systematik
  • Handleplaner § 140 – Netværket
  • Trivsel

Generelt var målet med udviklingsplanen for 2018 at sikre grundlaget i sagsbehandlingen jævnfør Servicelovens forskrifter og øge trivslen i Familieafdelingen.

Den foreløbige status på Task Force-forløbet er vedlagt som bilag. Status er udarbejdet i forbindelse med Task Force møde den 25. februar 2019.

 

Taskforce-forløbet afsluttes i maj måned, men arbejdet med videreudvikling, implementering og konsolidering fortsætter i Familieafdelingen.


Der er således udarbejdet en ny udviklingsplan for 2019 med overskriften ” Ny Strategi og Tværgående samarbejde”.

Udviklingsplanen for 2019 er vedlagt som bilag.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 06-03-2019

Taget til efterretning.