Punkt 7 Region Syddanmarks Sundhedsberedskabsplan

Beslutningstema

Region Syddanmarks Sundhedsberedskabsplan

Indstilling

Direktionen indstiller,

 

  • at Social- og Sundhedsudvalget drøfter Region Syddanmarks forslag til  Sundhedsberedskabsplan og tager denne til efterretning

Sagsfremstilling

Region Syddanmark har sendt forslag til sundhedsberedskabsplan i Region Syddanmark til høring/rådgivning (jf. bilag: høringsudkast). Der er tale om en offentlig høring, hvor alle interesserede er velkommen til at afgive høringssvar. Indkomne høringssvar vil løbende blive offentliggjort og er tilgængelige på:

https://rsyd.dk/wm532662

Fælleskommunalt Sundhedssekretariat har, på vegne af de syddanske kommuner, udarbejdet et udkast til et fælleskommunalt høringssvar til regionens sundhedsberedskabsplan (bilag: fælleskommunalt høringssvar).

 

Sundhedsberedskabsplanen er en kombineret sundhedsberedskabs- og beredskabsplan.

Sundhedsberedskabet er sundhedsvæsnets evne til at udvide og omstille sin behandlings- og plejekapacitet mv. ud over det daglige beredskab ved større ulykker og hændelser. Planerne for udvidelse og omstilling tager udgangspunkt i det daglige beredskab.

 

Planen er udarbejdet med baggrund i gældende lovgivning på beredskabsområdet, nationale og lokale risiko- og sårbarhedsvurderinger samt Sundhedsstyrelsens vejledning i planlægning af sundhedsberedskab. Der er et arbejde i gang med at udarbejde delplaner med tilhørende procedurer, instrukser og actionscards specifikt rettet mod håndtering af konkrete hændelsestyper.

 

Forslag til sundhedsberedskabsplan er udarbejdet af en styregruppe bestående af repræsentanter fra sygehusenhederne og koncern IT. Styregruppen har den præhospitale chef som formand.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant

Lovgrundlag

§ 11 i Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 28-09-2021

Taget til efterretning.