Punkt 5 Status "Fælles om unge i Svendborg Kommune"

Beslutningstema

Status på ”Fælles om unge i Svendborg Kommune”.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • at udvalget tager status til efterretning.

Sagsfremstilling

I 2019 blev der afholdt to fælles udvalgsmøder mellem Beskæftigelses- og Integrationsudvalget (BIU), Social- og Sundhedsudvalget (SSU), Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) samt Børne- og Ungeudvalget (BUU) om børn og unges mentale sundhed. Med udgangspunkt i de positive erfaringer fra de afholdte fællesmøder, samt et ønske om og behov for at sikre en strategisk koordinering på tværs af fagudvalgene inden for den brede ungeindsats, nedsattes der i maj 2020 en koordinationsgruppe bestående af udvalgsformændene og næstformændene for BIU, SSU, KFU og BUU. Koordinationsgruppen blev nedsat under navnet ’Fælles om unge i Svendborg Kommune’.

 

Formålet med ’Fælles om unge i Svendborg Kommune’ var at etablere en politisk og administrativ organisering og ramme for et strategisk overblik og en koordineret indsats inden for ungeområdet, som kunne give et oplyst grundlag for tværfaglige drøftelser med det formål at styrke unges fysiske og mentale sundhed, unges fællesskaber samt ligeværdige muligheder for det gode (unge)liv.

 

Koordinationsgruppen blev på møde den 27. august 2021 forelagt status over koordinationsgruppens arbejde med henblik på at overlevere erfaringer fra indeværende til kommende byråd. Koordinationsgruppen besluttede at sende statusnotat til orientering i de nævnte udvalg.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Børn- og Ungeudvalget.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 28-09-2021

Taget til efterretning.