Punkt 9 Orientering om formandsbeslutning om borgerbudget i Egense/Tankefuld/Rantzausminde

Beslutningstema

Lokaludvalget understøtter udviklingen i lokalområderne gennem borgerbudgetter. Lokalområdet Egense/Tankefuld/Rantzausminde vil arbejde med et borgerbudget i efteråret 2020 og har derfor anmodet Lokaludvalget om godkendelse af et borgerbudget til området- Formanden for Lokaludvalget, Hanne Ringgaard Møller, har godkendt dette i en formandsbeslutning d. 29. juni 2021. Beslutningen forelægges til udvalgets orientering.

 

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget, 

  • At tage formandsbeslutningen vedrørende bevillingen af et borgerbudget på 200.000 kr. til Egense/Tankefuld/Rantzausminde til efterretning.

 

Sagsfremstilling

Lokalområdet Egense/Tankefuld/Rantzausminde har anmodet Lokaludvalget om at få bevilget et borgerbudget på 200.000 kr..

 

Formanden for Lokaludvalget, Hanne Ringgaard Møller, har godkendt dette ved en formandsbeslutning d. 29. juni 2021.

 

Beslutningen er truffet, idet sagen opfylder betingelserne for en formandsbeslutning, jf. Styrelseslovens §22.

 

For det første havde sagen hastende karakter, idet borgerne vil holde et borgermøde i midten af september, som skulle annonceres et stykke tid før. For det andet havde Lokaludvalget allerede haft en indledende drøftelse om tildeling af et borgerbudget til lokalområdet. Vurderingen var derfor, at sagen ikke gav anledning til tvivl om udfaldet af en beslutning i Lokaludvalget.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

De 200.000 kr. til et borgerbudget i lokalområdet Egense/Tankefuld/Rantzausminde finansieres inden for den afsatte anlægspulje til borgerbudgetter og potentialeplaner for 2021.

Beslutning i Lokaludvalget den 16-09-2021

Orienteringen tages til efterretning.
 

 

Afbud: Dorthe Ullemose