Punkt 7 Evaluering og overdragelse i forbindelse med kommunalvalg 2021

Beslutningstema

Lokaludvalget er et §17 stk. 4-udvalg, som ophører med udgangen af 2021 i forbindelse med Kommunalvalg 2021. Lokaludvalget bedes godkende forslag til proces for opsamling og overdragelse af erfaringer fra samarbejdsaftalerne med lokalområderne til et nyt Byråd.

Indstilling

Direktionen indstiller til Lokaludvalget,

  • At godkende processen for opsamlingen og overdragelse af erfaringer.

 

Sagsfremstilling

Lokaludvalget ophører som paragraf 17.4-udvalg og der oprettes i stedet for et fast udvalg med ansvar for opgaveporteføljen. Lokaludvalget har arbejdet med udvikling af lokalområderne gennem bl.a. borgerbudgetter og potentialeplaner. For at kunne overlevere erfaringerne fra arbejdet, skal der gennemføres en erfaringsopsamling.

 

Administrationen foreslår, at der afholdes et netværksmøde med repræsentanter fra alle organiserede lokalområder d. 11. oktober 2021. Til mødet skal der samles op på de erfaringer, som de forskellige lokalområder har gjort sig med at organisere sig og engagere medborgerne i deres lokalområder samt deres arbejde med borgerbudgetter og potentialeplaner. Disse erfaringer skal danne grundlag for en samlet erfaringsopsamling og – overlevering til et nyt Byråd.

 

Dagsorden for mødet, som bliver faciliteret af administrationen:

 

  1. Præsentationsrunde
  2. Hvilke erfaringer har lokalrådene gjort sig med at organisere sig og engagere deres medborgere?
  3. Hvordan har lokalrådene oplevet at arbejde med borgerbudgetter og potentialeplaner?
  4. Har lokalrådene et råd til de områder, der skal i gang nu?
  5. Har lokalrådene et råd til administrationen og byrådet til næste valgperiode?

 

Efter mødet udarbejder administrationen en opsamling, som Lokaludvalget supplerer og godkender på deres møde i december.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Afholdelse af arrangementet finansieres inden for Lokaludvalgets økonomiske rådighedsramme, som oprindeligt var afsat til udvalgets studietur.

Beslutning i Lokaludvalget den 16-09-2021

Indstillingen godkendes.
 

Afbud: Dorthe Ullemose