Punkt 4 Styrelsesvedtægt - betegnelse af den folkevalgte bestyrelse

Beslutningstema

Betegnelse af den folkevalgte bestyrelse.

Indstilling

Direktionen indstiller, at Byrådet træffer beslutning om betegnelse af Svendborg Kommunes folkevalgte bestyrelse.

Sagsfremstilling

I forbindelse med 2. behandling af byrådets styrelsesvedtægt den 31. august 2021 blev der fra liste C fremsat forslag om, at Byrådet fremover benævnes Kommunalbestyrelse.

 

Det fremgår af lovgivningen, at en kommune har valget mellem at vælge ”Byråd” eller ”Kommunalbestyrelse” som navn. Jævnfør kommunestyrelseslovens § 3, stk. 1, fastsættes benævnelsen i styrelsesvedtægten, og det fremgår af § 4, stk. 1, at en ændring af en kommunes navn kun kan ske med Indenrigsministeriets samtykke.

 

Såfremt Byrådet beslutter en ændring i betegnelsen af den folkevalgte bestyrelse skal dette tilpasses i styrelsesvedtægten og i forretningsordenen. Samtidig vil ændringen få gennemslagskraft i den fremtidige kommunikation fra Svendborg Kommune fra 1. januar 2022. Der sker ingen ændringer med tilbagevirkende effekt og det betyder at politikker m.v. løbende tilpasses når de forelægges til politisk behandling.

 

Til orientering skal en ændring af styrelsesvedtægten undergives to behandlinger i Byrådet med mindst 6 dages mellemrum.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der vil være mindre afledte udgifter i forbindelse med tilretning på kommunens hjemmeside og diverse skiltning.

Lovgrundlag

Lov om kommunernes styrelse.

Sagen afgøres i

Byrådet

Beslutning i Økonomiudvalget den 14-09-2021

Et flertal på 7 bestående af A, V, og C stemmer for, at betegnelsen: ”kommunalbestyrelse” fremover anvendes. Liste Ø undlod at stemme.

 

Afbud fra Dorthe Ullemose (O).