Punkt 9 Endelig vedtagelse af lokalplanforslag 668 område til særligt pladskrævende varer, Nordre Ringvej 151

Beslutningstema

Endelig vedtagelse af lokalplanforslag 668 område til særligt pladskrævende varer, Nordre Ringvej 151

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget,

  • At lokalplan 668 for et område til særligt pladskrævende varer, Nordre Ringvej 151 vedtages endeligt

Sagsfremstilling

Lokalplan 668 har til formål at omdanne området fra et køreteknisk anlæg til et område for detailhandel for særligt pladskrævende varegrupper. Herunder etablering af en tømmerhandel med dertilhørende håndværkerbutik, pålæsnings- og lagerplads. Derudover sikrer lokalplanen parkeringspladser og tilkørselsforhold for både biler, tung trafik og varelevering.

 

Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede den 22. juni 2021 at udsende lokalplanforslaget i 6 ugers offentlig høring. Den offentlige høring foregik fra den 23. juni 2021 til og med den 4. august 2021.

 

I høringsperioden er der ikke indkommet nogle høringssvar eller bemærkninger til lokalplanforslaget. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med Kommuneplan 2021-2033 og dette tilføjes i den endelig lokalplan. Der foretages derudover ingen ændringer af lokalplanforslaget frem mod endelig vedtagelse.

 

Skovbyggelinje

Lokalplanområdet er beliggende inden for skovbyggelinjen fra skoven Græsholmene, som er beliggende nord for lokalplanområdet. På baggrund af en endelig vedtaget lokalplan 668, ansøges Miljøstyrelsen for en ophævelse af skovbyggelinjen indenfor lokalplanområdet.

 

Aflysning af lokalplan

Lokalplanområdet er omfattet af gældende lokalplan 003.182. Med en vedtagelse af lokalplan 668, ophæves lokalplan 003.182 for den del af området, som er omfattet af lokalplan 668.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifterne i forbindelse med planlægningen og udfærdigelsen af lokalplansforslaget er afholdt af bygherre.

 

Såfremt projektet realiseres, antages det at have positive konsekvenser for detailhandelsstrukturen idet den bliver udbygget og giver mulighed for særligt pladskrævende varegrupper.

CO2-Konsekvensvurdering

Det vurderes, at den ændrede planlægning ikke vil få væsentlige konsekvenser for CO2-udledningen på langt sigt.

 

Lokalplanområdet er udlagt til kollektiv varmeforsyning i gældende varmeplan. Der er forbud mod el-opvarmning, men der må gerne benyttes varmepumper. Vælges varmepumper som opvarmningskilde vurderes CO2-udledningen ikke væsentlig, da elnettet antages at være CO2-neutral inden 2030.

 

Der gives mulighed for grønne tage samt opsætning af solenergi på bebyggelsens tagflader der integreres i eller parallelt med tagfladen. På flade tage kan solpaneler vinkles, de skal dog placeres minimum 1,5 m fra facaden og orienteres i samme retning.

Lovgrundlag

Lov om Planlægning (Planloven)

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Sagen afgøres i

Teknik- og Erhvervsudvalget

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 09-09-2021

 

Indstillingen godkendt.

 

Afbud: John Arly (Liste A), stedfortræder Maria Haladyn (Liste A).