Punkt 11 Orientering om tilskud fra BDFL-puljen / BK Stjernen

Beslutningstema

Orientering om bevilliget tilskud til BK Stjernen fra Bevæg dig for livet-puljen

Sagsfremstilling

Boldklubben Stjernen og OMBOLD har igangsat et projekt for socialt udsatte borgere i østre bydel. Projektet sker i samarbejde med Socialafdelingen i Svendborg Kommune.

 

Konkret handler projektet om, at hjemløse, tidligere og nuværende misbrugere, arbejdsløse og andre socialt udsatte tilbydes gratis fodboldtræning én gang om ugen.

 

Boldklubben står for træningen, OMBOLD bidrager med uddannelse af trænere, økonomi til markedsføring og trænerlønninger samt afvikling af fodboldstævner for målgruppen. Socialafdelingen i Svendborg Kommune bidrager med en ressourceperson samt med at rekruttere deltagere til projektet via deres kanaler, centre og institutioner.

 

BK Stjernen har ansøgt BDFL-puljen om 3840kr til indkøb af ens spillertøj til deltagerne. Projektlederen for BDFL i Svendborg Kommune har bevilliget beløbet ud fra den argumentation, at en samlet social oplevelse er afgørende for målgruppen der har et meget begrænset tilhørsforhold til foreningslivet. Erfaringer fra lignende projekter viser, at en fælles identitet for deltagerne er med til at fastholde dem i aktiviteten, og derved bidrager til projektet på den lange bane. Derudover er mange af deltagerne ikke i besiddelse af træningstøj.

 

Forventninger for målgruppen

OMBOLD vil løbende indsamle information og dokumentation af træningen. OMBOLDs nuværende træninger viser en mængde positive resultater for målgruppen, som forventes også at gøre sig gældende for deltagerne i træningen i Svendborg Kommune:

  • Forbedret sundhedstilstand
  • Reduceret misbrug
  • Større tro på egne evner og handlekompetencer
  • Styrket netværk, forbedrede sociale kompetencer – og en følelse af at bidrage og ”at være en del af noget”
  • Som følge af ovenstående forbedret livskvalitet

Derudover har konstellationen, hvor træningen foregår i en idrætssetting, et mål om, at deltagerne oplever en styrket identitet som ’idrætsudøver’ fremfor ’udsat’.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der anvendes 3840kr fra BDFL-puljen.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 02-09-2021

Til efterretning.

 

Lars Erik Hornemann og Erling Johansen deltog ikke i behandling af punktet.

 

Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh, Herdis Linde Jensen, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Anne Katrine Olsen.

Peter Bang deltog som suppleant for Frank Müller-Bøgh.