Punkt 9 Anlæg af padelbane i Rantzausminde - allonge

Beslutningstema

Etablering af ny padelbane i Rantzausminde

Indstilling

Det indtilles, at Folkeoplysningsudvalget overfor Kultur- og Fritidsudvalget, Teknik- og Erhvervsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet anbefaler

 

  • At godkende allonge til råderetsaftale til Rantzausminde Idrætsforening

 

Sagsfremstilling

Nærværende allonge er baseret på henvendelse fra Rantzausminde Idrætsforening af den 2. juni 2021, og omfatter ønske om, at etablere yderligere en padelbane i tilknytning til de allerede etablerede padelbaner.

 

Byrådet besluttede den 7. marts 2019 at give Rantzausminde Idrætsforening råderet over et areal til etablering af to padelbaner. Se bilag 1 (Bilag 1. Råderetsaftale).

 

På baggrund af den stigende interesse for sportsgrenen og for at imødekomme foreningens medlemmers behov, søges der om at det lejede areal udvides fra 400 m² til ca. 600m², således at foreningen kan etablere endnu en padelbane.

Placeringen fremgår af vedlagte principskitse og er omfattet af en lokalplan, som kan rumme byggerier af denne karakter. Se bilag 2 (Bilag 2. Principskitse side 2).

På baggrund af dette, er der udarbejdet udkast til allonge, se bilag 2 (Bilag 2. Allonge til råderetsaftale side 1).

 

Det skal noteres, at lejer har til hensigt at søge eksterne midler til en overdækning af padelbanen hvilket vil medføre, at der opsættes understøttende konstruktion mellem bane 2 og 3. Ansøger er forpligtet til selv at indhente de fornødne tilladelser.


Sport og Idræt i Svendborg har på møde den 23.08.2021 behandlet sagen og indstiller, at klubben får råderet over det ønskede areal.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifter til anlæg af padelbane afholdes inden for Rantzausminde IF’s egne rammer og tilsvarende gælder dette også udgifter til drift af bane. Der vil således højest være tale om, at der skal udbetales ekstra midler til en mulig forøgelse af medlemmer under 25 år. Disse udgifter vil skulle dækkes af Folkeoplysningsudvalget.

CO2-Konsekvensvurdering

Det må antages, at anlæg af padelbane samlet set vil forøge mængden af CO2 i op opstillings- og  produktionsfasen.

Lovgrundlag

Folkeoplysningsloven

Planloven

Kommunalfuldmagten

Sagen afgøres i

Byrådet.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 02-09-2021

Anbefales.

 

Lars Erik Hornemann og Erling Johansen deltog ikke i behandling af punktet.

 

Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh, Herdis Linde Jensen, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Anne Katrine Olsen.

Peter Bang deltog som suppleant for Frank Müller-Bøgh.