Punkt 5 Sydfyns Hundefører Forening

Beslutningstema

Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Svendborg Kommune

Indstilling

Det indstilles, at foreningen godkendes med forbehold af, at reviderede vedtægter godkendes på foreningens kommende generalforsamling.

Sagsfremstilling

Foreningen Sydfyns Hundefører Forening er en nystiftet forening, som er hjemmehørende i Svendborg Kommune på adressen Albjergvej 27, Oure.

 

Ifølge Foreningens vedtægter har foreningen følgende formål:

 

Foreningens formål er at samle hundeinteresserede personer og arbejde på at uddanne det enkelte medlem i at forstå hunde og få glæde ved samarbejdet mellem hund og fører.

Foreningen skal formidle trænings/konkurrence tilbud, der kan give hunde et aktivt og indholdsrigt liv og tilgodese hundens behov.

Med udgangspunkt i hundearbejdet, at udvikle medlemmernes evne og lyst til at engagere sig og tage medansvar i foreningen og i det lokale samfund.

 

Foreningen har af Svendborg Kommune fået stillet den tidligere sportsplads i Oure til rådighed for hundetræningen, ligesom foreningen kan benytte klubhuset til foreningens aktiviteter. Dette er dog forudsat, at huset fortsat er i brugbar stand, idet huset har stået ubenyttet hen i nogle år.

 

Sydfyns Hundefører Forening planlægger træning af hunde inden for lydighed og agility samt hvalpetræning. Opstart i 2. halvår 2021. Foreningen søger optagelse i Danmarks civile Hundeførerforening (DcH) med virkning fra 1. januar 2022.

 

Administrationen har gennemgået foreningens vedtægter og havde bemærkninger til vedtægterne. Efterfølgende har foreningen på baggrund af administrationens bemærkninger indsendt udkast til reviderede vedtægter, som ikke er godkendt af generalforsamlingen.

 

Det indstilles derfor, at foreningen godkendes som frivillig folkeoplysende forening med det forbehold, at de reviderede vedtægter godkendes på foreningens generalforsamling og indsendes til Svendborg Kommune. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I det omfang der vil være medlemmer under 25 år, kan foreningen søge medlemstilskud. Dertil kommer, at foreningen kan søge tilskud fra kommunale puljer.

Sagen afgøres i

Folkeoplysningsudvalget

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 02-09-2021

Indstillingen godkendt.

 

 

Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh, Herdis Linde Jensen, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Anne Katrine Olsen.

Peter Bang deltog som suppleant for Frank Müller-Bøgh.