Punkt 3 Prisfesten 2021

Beslutningstema

Ansøgning om tilskud på 50.000 kr. til afholdelse af PRISFESTEN 2021.

Sagsfremstilling

PRISFESTEN som koncept er blevet afholdt i to år med stor succes. Første år (2019) i Rundbuehallen på Frederiksø. I 2020 måtte der som følge af Covid-19 ændres på planerne for arrangementet. Derfor blev dette års prisfest afholdt i corona-sikre rammer i byrådssalen på Svendborg Rådhus, med begrænsede deltagere og transmission af arrangement fra festsal til gæsterum og videooptagelser.

 

Ollerup Efterskoles Koncertsal lægger rammen for PRISFESTEN 2021. Her vil publikum opleve kunstneriske og kreative optrædener, uddeling af årets priser, musik og workshops, happenings og meget andet, som gennem et spektakulært sceneshow understreger den store værdi som skabes på tværs af idræt, kultur og spejderliv. Alle lokale aktører indenfor idræt, kultur og spejderliv, vil modtage en særlig invitation, men PRISFESTEN 2021 bliver som i 2019 et offentligt arrangement, hvor borgere i hele kommunen får mulighed for til at deltage. Vi forventer at 400-500 vil deltage.

 

Den endelige dato er ikke fastsat, men arrangementet planlægges afholdt i januar 2022.

 

PRISFESTEN 2021 har til formål:

At hylde lokale initiativer, ildsjæle og talenter, og fejre alle de ekstraordinære indsatser som har fundet sted indenfor idræt, kultur og spejderlivet i Svendborg Kommune i det forgangene år.

 

PRISFESTEN bliver en gave til de mange mennesker, som gennem store og små bedrifter gør, at vi i hele Svendborg Kommune har et sprudlende idræts- kultur- og spejderliv, som vi alle er stolte af.

 

Ved PRISFESTEN 2021 uddeles følgende priser:

  • Årets Kulturfællesskab
  • Årets Kulturpris
  • Årets Kulturtalent
  • Årets Idrætsleder
  • Årets Idrætsforening
  • Årets Idrætstalent
  • Årets Leder
  • Årets Knokler

 

De nominerede og vinderne af årets priser, udvælges af fagjuryer og en beslutningsjury, som består af repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune, Kulturelt Samråd, Sport og Idræt i Svendborg (SIS) og BUS (spejdernes samråd).

 

PRISFESTEN 2021 arrangeres af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Sport- og Idræt i Svendborg, BUS (spejdernes samråd) Kulturelt Samråd, Baggårdteatret, Svendborg Musikskole og Kultur og Fritid.

 

Arbejdsgruppen ansøger hermed Folkeoplysningsudvalget om tilskud på 50.000 kr. til afholdelse af arrangementet. Tilskuddet skal bidrage til at skabe den bedst mulige prisfest, til glæde og gavn for kultur- og foreningslivet i hele Svendborg Kommune.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

De samlede udgifter til PRISFESTEN 2021 beregnes til ca. 270.000 kr. Arbejdsgruppen arbejder aktivt på at fundraise midler til projektet.

 

Finansieringsplan 

55.295 kr. Videreførte midler fra 2020.

50.000 kr. Svendborg Kommune (ansøgt i Folkeoplysningsudvalget).

20.000 kr. Svendborg Kommune (markedsføringspulje - bevilliget).

60.000 kr. Svendborg Kommune (Frie kulturmidler – bevilliget).

30.000 kr. Sport og Idræt i Svendborg (endnu ikke ansøgt).

50.000 kr. Fonden for Fynske Bank (endnu ikke ansøgt).

 

130.000 kr. Uafklarede/ansøgte midler

 

135.295 kr. Disponible midler

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 02-09-2021

Kr. 50.000 kr. bevilget betinget af, at der forelægges et budget.

 

Det foreslås, at der tilføjes endnu en pris – Årets frivillige – her tænkes på et medlem eller en gruppe af medlemmer, som ikke har en plads i bestyrelsen, udvalg, er trænere eller lign. men som altid stiller op og yder et ekstraordinært frivilligt stykke arbejde for foreningen.

 

Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh, Herdis Linde Jensen, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Anne Katrine Olsen.

Peter Bang deltog som suppleant for Frank Müller-Bøgh.