Punkt 6 Pulje til den åbne skole

Beslutningstema

Fordeling af puljemidler til prøvehandlinger i den åbne skole

Sagsfremstilling

På folkeoplysningsudvalgets møde den 30. oktober 2019 blev det besluttet at afsætte økonomisk støtte til prøvehandlinger på åben skole-samarbejde mellem folkeoplysende foreninger (inkl. spejdere) og skoler i Svendborg Kommune. Udvalget bevilgede 15.000 kr. til honorar, mens Skoleafdelingen, Den Sydfynske Idrætsklynge bidrager med ressourcer til sparring og transportudgifter og Sport og Idræt i Svendborg (SIS) tilbyder træneruddannelse og foreningsudvikling. Puljens formål er at gøre kendskabet til og arbejdet med den åbne skole mere tilgængelig for både skoler og foreninger.

 

Der har været stor interesse for puljen. Der er kommet fire ansøgninger fra

  1. Svendborg Basketball Club/BørneBasketFonden.
  2. Ollerup Gymnastikforening
  3. Gym Sydfyn
  4. Thurø E-sport.

 

I vurderingen af projekterne er der taget hensyn til, at projekterne tilsammen har en geografisk spredning i kommunen, at der er nærhed mellem forening og skole og et særligt fokus på nye aktiviteter.

 

Arbejdsgruppen anbefaler, at

  • Ansøgningerne fra Thurø E-sport imødekommes med det maximale beløb 2.500 kr. til et forløb
  • Gym Sydfyn imødekommes med det maximale beløb på 2.500 kr. til et forløb.
    Bemærkning:
    Gym Sydfyn er et partnerskab imellem syv gymnastikforeninger i Svendborg Kommune. Ansøgningen er en samlet ansøgning fra de syv foreninger, som ønsker at samarbejde med de nærliggende skoler. I første omgang gives støtte til samarbejdet mellem GS Gudme og Stokkebækskolen af geografiske hensyn. Hvis der er uforbrugte puljemidler tildeles Gym Sydfyn de ekstra midler til samarbejder i et eller flere af følgende områder (Tåsinge, Skårup, Thurø og Tved).

 

 

 

  • Ansøgningerne fra Ollerup Gymnastikforening imødekommes med maximalt tilskud til modtager økonomi til både et parkour-forløb og et floorball-forløb - i alt 5.000 kr.)
  • Ansøgning fra Svendborg Basketball Club/Børnebasketfonden kan ikke anbefales imødekommet, da forløbene er startet.
  • at arbejdsgruppen tildeles beslutningskompetencen til at fordele de resterende puljemidler som udgør 5.000kr. (2 forløb).

 

Yderligere2 foreninger har ønsket at fremsende ansøgning, men havde ikke etableret aftale med en skole. Her er tale om Svendborg Bridgeklub og Inca Spejderne Sydfyn.

 

Kommunikationen omkring puljen har givet anledning til tvivl om, hvorvidt det har været klart for foreningerne, at ansøgning var betinget af, at der var etableret aftale med en skole,

Derfor foreslår arbejdsgruppen at reservere de resterende puljemidler til de to foreninger, hvis de kan lave en aftale.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen, ud over rammen på de 15.000 kr.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 29-01-2020

Arbejdsgruppens indstilling godkendt.

 

Lars Erik Hornemann (V), Erik Jakobsen og Preben Rasmussen var fraværende.

Birgit Sørensen var fraværende som suppleant deltog Karin Olsen.