Punkt 4 Ansøgning til Bevæg dig for Livet puljen

Beslutningstema

Ansøgning fra Svendborg Senior Idræt om tilskud fra Bevæg dig for Livet puljen.

Indstilling

Det indstilles:

  • Baseret på de gode erfaringer pilotprojektet har medført, samt projektets potentiale for andre målgrupper, anbefaler projektlederen for Bevæg dig for livet, at beløbet bevilges.

Sagsfremstilling

Svendborg Senior Idræt (SVSI) søger tilskud på 15.000kr til projekt mellem foreningen og Svendborg Kommunes plejecentre, dagcentergæster samt beboere i ældreboliger.

 

Foreningen har i 2019 kørt et pilotprojekt med to plejecentre, der havde til formål at idrætscertificere centrene i samarbejde med Dansk Arbejder Idrætsforbund. Plejecentrene forpligtede sig med certificeringen til at tilbyde idræt tre gange om ugen. Idrætten afvikles i samarbejde mellem aktivitetspersonalet samt frivillige instruktører fra SVSI. Aktiviteten er tilpasset målgruppen så alle kan deltage ud fra de fysiske og mentale forudsætninger, den enkelte beboer har.

 

Pilotprojektet gav gode erfaringer og oplevelser for alle deltagere, hvilket har resulteret i, at samtlige af kommunens plejecentre bliver idrætscertificeret frem mod udgangen af 2021. Det er 14 yderligere centre ud over de nuværende to.

 

SVSI har som formål at skabe rammer for fysisk aktivitet for alle 60+ borgere i Svendborg Kommune. Med dette projekt når de også de ældre, der ikke selv kan deltage i aktivitet i den lokale idrætsforening.

 

Projektet har fået midler fra DIF og DGI’s Foreningspulje samt §18-midler.

 

Foreningen ønsker med projektet også at bevidstgøre både personale og borgere om betydningen af bevægelse og fællesskab. Det skal ske ved at give indsigt, forståelse og redskaber til at anvende idræt og bevægelse i daglig praksis.

 

 

Samlet budget for projektet:

Budget

Uddannelse af 25-30 frivillige og aktivitetsmedarbejdere

35.000kr.

Rekvisitter

 

7 Krolfbaner (2.500kr pr. stk.)

17.500kr.

Småspil og rekvisitter til træning af borgere med demens (5.000 pr. center)

35.000kr.

 

 

I alt

87.500kr.

 

 

Ved at foreningen etablerer krolfbaner på plejecentrene, skabes et blivende grundlag for fysisk aktivitet for centrenes brugere, men også for beboere tæt på centrene samt for pårørende på besøg. Potentialet i forhold til at skabe aktivitet rækker derfor ud over projektets egentlige målgruppe.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der resterer 73.664 kr. i Bevæg dig for livet-puljen. Bevillingen kan derfor indeholdes i budgettet.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 29-01-2020

Godkendt bevilling på 15.000 kr.

 

Lars Erik Hornemann (V), Erik Jakobsen og Preben Rasmussen var fraværende.

Birgit Sørensen var fraværende som suppleant deltog Karin Olsen.