Punkt 8 Sundet 4-Kløveren - tegningsmateriale og fastsættelse af kapacitet

Beslutningstema

Ajourføring af tegningsmateriale og fastsættelse af antal børn, der kan indskrives i børnehuset

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At antallet af børn, der kan indskrives i Sundet 4-Kløveren godkendes til at være 12 vuggestuebørn samt 60 børnehavebørn.

Sagsfremstilling

Tegningsmaterialet for Sundet 4-Kløveren er ajourført i forbindelse med etablering af en tilbygning til det eksisterende børnehus. Der skal nu træffes politisk beslutning om det antal børn, der kan indskrives i børnehuset.


Tegningsmaterialet viser de enkelte rums funktion og rummelighed, med angivelse af hvilke rum, der betragtes som frit gulvareal til børn, arealer til anden brug, personale- og kontorfaciliteter. Ligeledes er det angivet, hvor mange børn, der kan opholde sig i hvert rum.


Forhold der er afgørende for antallet af børn, der kan indskrives i børnehuset er bl.a. følgende faktorer:

  • Luftskifte i de rum hvor børn opholder sig
  • Lydforhold
  • Brandsikkerhed
  • Antal toiletter (børn, personale, handicap og puslepladser)
  • Faktisk anvendelse af rum
  • Personalefaciliteter (kontor, møderum, frokoststue, garderobe)

Økonomiudvalget besluttede 19. juni 2012 ved tilpasning af de fysiske rammer at fastsætte kvalitetsniveau svarende til niveau A i Bygningsreglement 2010. Det er 4,5 m2 pr. vuggestuebarn og 3,5 m2 pr. børnehavebarn, suppleret med 2,5 m2 pr. barn til aktivitetsrum. Ud fra dette kvalitetsniveau er bygningens kapacitet indenfor rammerne af 14 vuggestuebørn og 65 børnehavebørn eller 32 vuggestuebørn og 34 børnehavebørn.


I samarbejde med børnehusets dagtilbudsleder, pædagogisk teamleder og arbejdsmiljørepræsentant anbefaler administrationen, at børnetallet fastsættes til 12 vuggestuebørn samt 60 børnehavebørn. Årsagen skyldes behov for ekstra plads til ressourcebørn, som der er indrettet 10 pladser til i børnehuset.


Tegningsmateriale offentliggøres på www.dagtilbud.svendborg.dk.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Sundet 4-Kløveren er en integreret daginstitution fra 2001, med en tilbygning i 2015.


Udfærdigelse af tegningsmateriale og dertil hørende afledte udgifter er indeholdt i anlægsprojektet til tilbygningen i 2015, med samlede udgift på ca. 5,6 mio. kr.


Det har herudover været nødvendigt at udskifte ventilationsanlægget på den oprindelige bygning, til en samlet pris på 0,1 mio. kr., som er finansieret via den ordinære anlægspulje til vedligehold.

Lovgrundlag

  • Gældende byggelovgivning og lovgivning i det år byggetilladelsen er givet for en bygning (BR10)
  • Arbejdsmiljølovgivning
  • Arbejdstilsynets vejledninger Branchevejledning BAR (BrancheArbejdsmiljøRådet) for nybyggeri og renovering af daginstitutioner
  • Dagtilbudsloven

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 15-08-2018

Godkendt.