Punkt 19 Procedure for valg til Svendborg Integrationsråd 2013

Beslutningstema

Godkendelse af ny procedure for valghandling til Svendborg Kommunes Integrationsrådsvalg 2013.

Sagsfremstilling

Svendborg Kommunes Integrationsråd har på møde den 16-05-2013 besluttet at gennemføre ny procedure for valghandling til valget 2013.


Svendborg Kommunes Integrationsråd ønsker at skabe en valghandling tæt på den danske model for valghandling til folketingsvalg og kommunalvalg. Beslutningen begrundes desuden i kommunens integrationspolitiske formål og mission. For at kunne anvende KMD-lister til at udtrække valg– og opstillingsberettigede medborgere i kommunen, fordres en ændring af definitionen på, hvem der har valg– og opstillings ret i den eksisterende forretningsorden. At købe KMD-lister tilpasset Svendborg Kommunes definition vil blive alt for omkostningstungt. De 7 største etniske minoritetsgrupper er fortsat de samme som ved valget i 2009. Svendborg Kommunes Integrationsråd ønsker fortsat at sikre alle grupper repræsenteret, derfor fastholdes samme principper for kandidatopstilling, som ved de foregående valg til Svendborg Kommunes Integrationsråd.

Indstilling

Det indstilles til Byrådet, at

  • Rådet for Etniske Minoriteters (REM) definition
    ”Valg- og opstillings ret har enhver person over 18 år på valgdatoen, der er bosiddende i Svendborg Kommune, og som enten selv, eller mindst en af pågældendes forældre er født i et såkaldt ”integrationsland”, hvilket vil sige alle lande undtagen Norden, EU, EØS, Schweiz, Nordamerika, Japan, New Zealand og Australien.”
    godkendes

Beslutning i Byrådet den 25-06-2013

Godkendt.