Punkt 12 Endelig vedtagelse til kommuneplantillæg 2009/08 og lokalplanforslag 566 for boligområde Grønnedal-Badstuen

Beslutningstema

Endelig vedtagelse af tillæg til kommuneplan 2009/08 og lokalplan 566 for et boligområde Grønnedal-Badstuen. Endelig vedtagelse og besvarelse af indsigelser.

Sagsfremstilling

Forslag til lokalplan 566 for et boligområde Grønnedal-Badstuen og tillæg til kommuneplan har været offentliggjort i perioden 2. januar 2013 til den 27. marts 2013 og for miljøvurdering til den 27. februar 2013.05.13. Grundet fejl i forbindelse med offentliggørelsen på plansystem.dk er offentlighedsperioden blevet forlænget med 1 måned for både planer og miljøscreening


Der har været afholdt borgermøde i offentlighedsperioden på Hotel Troense med deltagelse af ca. 100 borgere. Efterfølgende har reaktionerne på borgermødet været drøftet i udvalget for Kultur og Planlægning d. 9.april 2013.


Der er i offentlighedsperioden modtaget 1 klage over miljøscreening og 60 indsigelser til lokalplanforslag og tillæg til kommuneplan samt ca. 260 indsigelser ved underskriftsindsamling.


Klagen over kommunens afgørelse om miljøvurdering (levesteder for flagermus) er videresendt til behandling i Natur- og Miljøklagenævnet. Afgørelse foreligger ikke på nuværende tidspunkt.


Administrationen anbefaler, at indsigelser og rettelser til lokalplanens indhold som det fremgår af bilag 1 og nedenstående indstilling.


Rettelser indebærer enkelte mindre betydende skærpelser og præciseringer i bestemmelserne primært vedrørende maksimale bygningshøjder, som administrationen vurderer ikke kræver fornyet høring i henhold til planloven.


Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Lovgrundlag

Lov om planlægning

Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Indstilling

Direktionen indstiller til oversendelse til Økonomiudvalg og Byråd, at


  • tillæg til kommuneplanen 2009/08 videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet med indstilling til besvarelse af indsigelser jf. bilag samt at tillæg endeligt vedtages og såfremt dette vedtages indstilles endvidere
  • lokalplan 566 videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet med indstilling til endelig vedtagelse med rettelser og besvarelse af indsigelser jf. bilag.

Beslutning i Udvalget for Kultur og Planlægning den 04-06-2013

Oversendes med den bemærkning, at alle huse med ensidig hældning skal have laveste punkt mod vandsiden.

Beslutning i Økonomiudvalget den 18-06-2013

Indstilles. Enhedslisten var imod, idet man ikke kunne støtte en nybebyggelse, som ikke passer bedre til den bevarende lokalplan for Troense og mener ikke der er behov for flere byggegrunde.


 

Lise-Lotte Tilsted (V), Bruno Hansen (F) og Jørgen Lundsgaard (I) var fraværende.

Beslutning i Byrådet den 25-06-2013

Godkendt.

Enhedslisten var imod, idet man ikke kunne støtte en nybebyggelse, som ikke passer bedre til den bevarende lokalplan for Troense og mener ikke der er behov for flere byggegrunde.

Liste O, I, C og Bjarne Hansen var ligeledes imod.