Punkt 11 Lokalplan 551, - Dyrekredsen - Vædderen - Endelig vedtagelse

Beslutningstema

Endelig vedtagelse af forslag til kommuneplantillæg 2009/07 og lokalplan 551 for boligområde Vædderen, Rantzausminde. Endelig vedtagelse og besvarelse af indsigelser.

Sagsfremstilling

Kommuneplantillæg 2009/07 og lokalplan har været offentligt fremlagt i perioden fra den 2. januar til den 27. marts 2013 og for miljøvurderingen til den 27. februar.

Offentlighedsperioden er blevet forlænget en måned på grund af vanskeligheder med at tilgå planerne i plansystem.dk, hvor planer i høring skal være tilgængelige.


Der har været afholdt borgermøde i offentlighedsperioden.


Der er i offentlighedsperioden indkommet 6 indsigelser til kommuneplantillæg og til lokalplanen. Disse er vedlagt indstillingen. Bilag 2


Der er i offentlighedsperioden modtaget en klage over miljøscreeningens konklusion, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering. Klagen er videresendt til behandling i Natur og Miljøklagenævnet. Afgørelse foreligger ikke på nuværende tidspunkt.


Administrationen anbefaler, at indsigelser og rettelser til lokalplanens indhold som det fremgår af bilag 1 og nedenstående indstilling.


Rettelser indebærer mindre betydende ændringer i bestemmelserne, som administrationen vurderer ikke kræver fornyet høring i henhold til planloven.


Administrationen anbefaler at imødekomme flere indsigeres ønske om præcisering af, at det alene er Højensvej som anvendes til byggevej, hvorved generne for de eksisterende boligområder mindskes.


Yderligere anbefales at ændre i område I på afstand til eksisterende boliger på baggrund af indsigelse fra grundejerforeningen såvel som grundejer. Med henblik på at fastholde det oprindelige antal boliger foreslås, at bebyggelsen forlænges, hvorved hesteskoformen forstærkes yderligere. Grundende afrundes ved passager for at formidle gennemgangsmulighederne.


Lovgrundlag

Lov om planlægning

Lov om miljøvurdering af planer og programmer


Indstilling

Direktionen indstiller til oversendelse til Økonomiudvalg og Byråd

  • tillæg til kommuneplan 2009/07 til endelig vedtagelse og såfremt dette vedtages indstilles endvidere,
  • lokalplan 551, med rettelser til endelig vedtagelse.

Beslutning i Udvalget for Kultur og Planlægning den 04-06-2013

Godkendt.

Beslutning i Økonomiudvalget den 18-06-2013

Indstilles.


Enhedslisten var imod og mener at udbygningen af området skal afvente den øvrige udbygning af Tankefuld og ny vejføring. Enhedslisten mener ikke der er behov for at udvide antallet af byggegrunde.


Lise-Lotte Tilsted (V), Bruno Hansen (F) og Jørgen Lundsgaard (I) var fraværende.

Beslutning i Byrådet den 25-06-2013

Godkendt.

Enhedslisten var imod og mener at udbygningen af området skal afvente den øvrige udbygning af Tankefuld og ny vejføring. Enhedslisten mener ikke der er behov for at udvide antallet af byggegrunde.

Liste O, I og Bjarne Hansen var ligeledes imod.