Punkt 3 Oplæg til Uddannelsespolitik for Svendborg Kommune

Beslutningstema

Drøftelse af oplæg til uddannelsespolitik for Svendborg Kommune.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Udvalget drøfter oplæg til uddannelsespolitik for Svendborg Kommune.

Sagsfremstilling

Børne- og Ungeudvalget godkendte den 5. september 2018 oplæg til pejlemærker og proces for en uddannelsespolitik i Svendborg Kommune. Ultimo oktober 2018 blev aktører på tværs af kommune, uddannelsesinstitutioner og beskæftigelses- og erhvervsområdet inviteret til, sammen med Byrådet, at kvalificere udmøntningen af de tre godkendte pejlemærker. Endvidere er der i efteråret afholdt ungedialogmøder, hvor elever og studerende i kommune har bidraget til politikkens indhold. Derudover har en bredt sammensat følgegruppe af interessenter været inddraget i politikkens udarbejdelse.

 

På baggrund af overstående kan der nu fremlægges et udkast til en uddannelsespolitik til udvalgets drøftelse.

 

I oplægget til uddannelsespolitikken er de retningsgivende pejlemærker blevet uddybet, og blevet konkretiseret i et handlingsspor indeholdende konkrete indsatsområder. Det enkelte indsatsområde er påført et eksempel på, hvorledes indsatsområdet ville kunne udmøntes i en konkret handling. Disse handlinger er eksempler, og ikke et facit, på hvordan uddannelsespolitikkens indsatsområder vil kunne udmøntes.

 

Oplægget til uddannelsespolitikken forelægges til foreløbig drøftelse i Børne- og Ungeudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samt Teknik- og Erhvervsudvalget.

 

På baggrund af udvalgenes bemærkninger er det intentionen, at der til udvalgsmøder på BU, BIU og TEU i april foreligger et endeligt udkast til uddannelsespolitikken til udvalgenes behandling. Politikken sendes herefter i høring.

 

Tidsplan for og udkast til uddannelsespolitikken er vedlagt sagsfremstillingen som bilag.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 04-02-2019

Orienteringen blev taget til efterretning.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 06-02-2019

Drøftet uddannelsespolitikken.
 

Steen Tinning (B) var fraværende.