Punkt 15 Henvendelse fra bestyrelsen i Fyrtårnet Rantzausminde Børnehave

Beslutningstema

Fyrtårnet Rantzausminde Børnehave – henvendelse fra bestyrelse vedrørende ønske om etablering af et køkken i forbindelse med ombygningen af ”Kastanjen” og etablering af 14 0-2 års pladser i tilknytning til Rantzausminde Børnehave.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Svendborg Byråd besluttede 27. november 2017 at udvide kapaciteten for det selvejende dagtilbud Fyrtårnet Rantzausminde Børnehave med 14 0-2 års pladser i ”Kastanjen”, der ligger ved siden af børnehaven.

I den forbindelse har bestyrelsen for Rantzausminde Børnehave den 7. maj 2018 rettet henvendelse til Børne- og Ungeudvalget. Bestyrelsen ønsker at undersøge mulighederne for at skabe mere plads til et køkken, idet bestyrelsen mener, at det samlet set vil være en bedre udnyttelse af pladsen, og at børnene vil have mere glæde af de muligheder, et køkken vil give end den ekstra gulvplads.
Børne- og Ungeudvalget blev orienteret om henvendelsen på møde 16. maj 2018.

I forbindelse med anlægsprojektet med etablering af de 14 0-2 års pladser er der i samarbejde med bestyrelsen og Center for Ejendomme og Teknisk Service (CETS) projekteret en ombygning af det eksisterende køkken i ”Kastanjen”, så der dagligt vil kunne tilberedes et sundt frokostmåltid til børnene, jf. dagtilbudslovens bestemmelse om frokostordning.

Som opfølgning på bestyrelsens henvendelse blev der 18. juni 2018 afholdt møde med repræsentanter fra bestyrelsen, dagtilbuddet og CETS. Her blev det aftalt, at undersøge mulighederne for at etablere et køkken i ”Kastanjen”, hvor der også vil kunne tilberedes frokost til børnene i den nuværende Rantzausminde Børnehave, hvor kapaciteten er 60 3-6 årige, dvs. i alt et køkken, hvor dagligt kan produceres op til 74 portioner frokost. CETS har beregnet, at det er en fysisk mulighed. Det kræver at kvalitetsniveauet ændres fra A til B samt en anlægsbevilling på 1,5 mio. kr. samt økonomi til drift.

For ikke at forsinke etableringen af de 14 0-2 års pladser er det aftalt med bestyrelsen og CETS, at en mindre udvidelse af køkkenet kan tænkes ind i anlægsprojektet. På den måde er der - indenfor rammerne af det vedtagne kvalitetsniveau A - indarbejdet et køkken, hvor der kan tilberedes 34 portioner frokost. Det betyder, at der i det ny køkken kan tilberedes frokost til de 14 børn samt at der eventuelt kan leveres frokost til en gruppe af børnehavebørnene – uden, at kvalitetsniveauet ændres fra A til B.

I køkkenet, der er ved at blive etableret i forbindelse med anlægsprojektet, er der taget de hensyn, der er mulige, i forhold til en eventuel senere udvidelse / ombygning af køkkenet, så der kan tilberedes frokost til alle børnene i den kommende integrerede institution.

Bestyrelsen for Rantzausminde Børnehave vil arbejde videre med ideer og løsninger, så alle børnene i dagtilbuddet på sigt kan deltage i frokostordning såvel som i det pædagogiske arbejde med at tilberede maden, sådan som bestyrelsen ønsker det.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgiften til et mindre køkken kan afholdes indenfor den afsatte anlægsramme.

Lovgrundlag

Dagtilbudsloven
Bygningsreglementet

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 12-11-2018

Til efterretning.

Dorthe Ullemose (O) var fraværende.